Брой 11, 2011

Тема: ИЗ ЖИВОТА НА ОРГАНИЗАЦИИТЕ

Велики Преслав


Организацията на слепите проведе юбилейно събрание

Териториалната организация на слепите във Велики Преслав отличи с юбилейни грамоти десет от най-активните си членове на проведеното отчетно събрание, посветено на 90-годишнината на Съюза на слепите в България.
След тържественото откриване председателката на шуменската регионална организация Любомирка Лазарова удостои с грамоти кметове и зам.-кметове от Велики Преслав, Върбица и Смядово, директорката на социалната дирекция Пламена Иванова и управители на фирми, спонсорирали хората със зрителни увреждания.
Тази година териториалната организация най-после ще се сдобие с клуб, чакан почти едно десетилетие. Големи заслуги за ремонта на порутеното помещение, предоставено от община Велики Преслав, има г-н Генко Изворски.
На своето годишно събрание организацията отбеляза осигуряването на клуба като изключително постижение, след като управителният съвет премина през какви ли не перипетии. Председателят Енчо Маринов и сътрудникът Радка Герова отчетоха и много участия в обществени мероприятия – представители на местната съюзна организация почистиха крайпътни чешми, боядисаха беседката в боровата гора и поеха шефството над къта за отдих пред владишката вила. В тези инициативи участваха хора с над 50 % увредено зрение и техни придружители. ТСО Велики Преслав разчита изключително много на спонсори, тъй като получава годишно 300 лв. от общината, а неведнъж кани за консултации и специалисти във връзка със законови промени, социални добавки и други проблеми, свързани с транспорта и придружителите на инвалидите.
Повече от сто души от Велики Преслав, Върбица и Смядово членуват в териториалната организация на слепите и се събират заедно обикновено за годишното събрание, но сега празнуваха и юбилея на своята организация.

Росица СТАЙКОВА
Използван източник: вестник "Шуменска заря"
(със съкращения)Назад

Всички статии на Брой 11, 2011

90 ГОДИНИ СЪЮЗ НА СЛЕПИТЕ В БЪЛГАРИЯ
На многая лета!
Приветствено слово на председателя на ССБ по случай 90-годишния юбилей на организацията
Поздравителни адреси
Фестивал, фестивал!!!
90 години заедно по трудния път към светлината
Клуб "Витоша" на 10 години
ИЗ ЖИВОТА НА ОРГАНИЗАЦИИТЕ
Пловдив
Варна
Велики Преслав
Добрич
Кюстендил
Търговище
Асеновград
Червен бряг
Карнобат
София
СПОРТ
Отворен турнир за купата на България по голбал 2011 г.
И Скопие падна
Състезания по канадска борба и спортна табла за незрящи
СЪОБЩЕНИЕ
Уважаеми читатели,
Архив на изданието
1 2 3 4 5