Брой 11, 2011

Тема: ИЗ ЖИВОТА НА ОРГАНИЗАЦИИТЕ

Кюстендил


Спортна табла

На 10 ноември Управителният съвет на СК "Пауталия спорт-2005" със съдействието на териториалната организация на слепите в Кюстендил организира отборно състезание по спортна табла по случай 13 ноември – Международния ден на слепите. Този ден се отбелязва от 1946 година като годишнина от рождението на френския педагог Валентин Аюи, положил основите на световното обучение на слепите, основал през 1784 г. в Париж първия в света интернат за слепи. Почетохме този ден с турнир по спортна табла с участието на 5 отбора от Кюстендил. Тимове имаха Основна организация на инвалидите в Кюстендил, Дом "Ильо войвода", пенсионерският клуб от улица "Христо Ботев" и два отбора на СК "Пауталия спорт- 2005".
Тези състезания създават възможност на хората в неравностойно положение да придобиват воля за борба и за победа, поне за малко да забравят за своите проблеми, да излязат от вкъщи и да се срещнат със своите съсъдбеници.
Спортната проява уважиха Милчо Порожанов - председател на контролния съвет на регионалната организация на слепите в Кюстендил, и председателят на териториалната организация Стефанка Янкова.
Състезанието протече много оспорвано. Съдия беше председателят на СК "Пауталия спорт-2005" Кънка Витова. Първи се класира отборът на пенсионерския клуб от улица "Христо Ботев". Второ място зае тимът на Дом "Ильо войвода", а трети остана отборът на основната организация на инвалидите.
Гости при закриването на турнира бяха Борислав Лазаров - председател на РСО Кюстендил, и директорът на Дом „Ильо войвода” Анелия Велинова. Наградите бяха връчени от Кънка Витова и г-н Лазаров.
След връчването на наградите имаше скромен обяд за всички участници. В тази част от мероприятието всеки сподели своите радости, проблеми и успехи. Тръгнахме си с приятното чувство за добре прекаран ден.

Кънка ВИТОВАНазад

Всички статии на Брой 11, 2011

90 ГОДИНИ СЪЮЗ НА СЛЕПИТЕ В БЪЛГАРИЯ
На многая лета!
Приветствено слово на председателя на ССБ по случай 90-годишния юбилей на организацията
Поздравителни адреси
Фестивал, фестивал!!!
90 години заедно по трудния път към светлината
Клуб "Витоша" на 10 години
ИЗ ЖИВОТА НА ОРГАНИЗАЦИИТЕ
Пловдив
Варна
Велики Преслав
Добрич
Кюстендил
Търговище
Асеновград
Червен бряг
Карнобат
София
СПОРТ
Отворен турнир за купата на България по голбал 2011 г.
И Скопие падна
Състезания по канадска борба и спортна табла за незрящи
СЪОБЩЕНИЕ
Уважаеми читатели,
Архив на изданието
1 2 3 4 5