Брой 12, 2011

Тема: ИЗ ЖИВОТА НА ОРГАНИЗАЦИИТЕ

Асеновград


Обичта ражда светлина

Утрото е едно възкръснало начало на деня, което ни дава слънце и мъдрост, радост и мечти. То приканва да дарим обич. Блясъкът и красотата му не могат да се видят от незрящите хора, но те ги усещат чрез докосването и уханието. Тяхното утро се ражда от обичта. Силната обич на хората!
В ТСО на слепите и сляпо-глухите в Асеновград има такава обич. Има топлота и уважение. Тази организация, ръководена от председателя Иван Шопов, развива все по-активна дейност.
През настоящата година отпразнувахме юбилеите на трима съюзни членове:
Илия Гуделов от Поповица, който навърши 70 години. През годините той редовно участва в художествената самодейност като акордеонист и гъдулар. Печелил е и много награди;
Костадин Ганев на 80 години. Известен е като инициативен човек с младежки дух;
Алекси Ладжев на 70 години. Инженер-химик, работил е 30 години в СК “Асенова крепост”. Членува в ТСО от 2000 година, а от 2002 е заместник-председател на организацията. Обичан и уважаван, той дава винаги всичко от себе си, за да помогне.
Именно затова на неговия рожден ден клубът ни се оказа тесен за присъстващите. Масите бяха отрупани със специалитети и вино собствено производство. Цветята и поздравленията бяха много. Г-жа Димитрова връчи на юбиляря поздравителен адрес. Имаше и стихотворение, посветено на г-н Ладжев и семейството му. Когато заискриха свещите на голямата красива торта, всички запяха: "Честит да бъде този ден, в който всеки е роден!".
Незабравими и вълнуващи мигове! В празничното пространство на залата имаше веселие и приповдигнато настроение, а сърцата пулсираха с много обич - онази обич, която ражда светлината на незрящото утро!

Славка СТАВРЕВАНазад

Всички статии на Брой 12, 2011

90 ГОДИНИ СЪЮЗ НА СЛЕПИТЕ В БЪЛГАРИЯ
Съюзът на слепите в България не може да има бъдеще, ако не знае своето минало
90 години заедно по трудния път към светлината
ИЗ ЖИВОТА НА ОРГАНИЗАЦИИТЕ
Стара Загора
Асеновград
Добрич
Русе
Пловдив
ИНТЕРВЮ
Интервю с Йордан Хаджиев
МИСТЕРИЯ
Бил ли е Омир сляп?
РАЗКАЗ
Изневяра
СУРВАКАРСКИ СТРАНИЧКИ
Стихове
ЮБИЛЕЙ
За многая лета, Маестро!
Мемоарите на Стефан Ненков - изключително ценен извор
Десет години "Благодат"
Архив на изданието
1 2 3 4