Брой 01, 2012

Тема: ИЗ ЖИВОТА НА ОРГАНИЗАЦИИТЕ

Пловдив


Коледа в нашия град

Искам да разкажа за най-щастливите празници за всеки християнин – Коледа и Нова година.
Участието в дамски клуб "Орхидея" към пловдивската организация на слепите, в който членуват тридесет жени, помага на всяка от нас лесно да преодолява трудните мигове и пълноценно да изживява радостните моменти в живота.
Макар че съблюдаваме ритуалите, съпровождащи празниците, всеки път внасяме нови изненади. Викторината, томболата и трапезата наистина изненадаха жените. В томболата имаше много оригинални, типично коледни, награди. Някой пък бе донесъл дрехи на аристократки от 19-и век – нагиздихме се с тях и предизвикахме фурор. Никога яденето и пиенето не са били смисъла на сбирките ни.
Най-голямата изненада бе сценката "При шивача". Ревнив плейбой води съпругата си при моден шивач, без да знае, че хрисимата му жена и шивачът от младини имат тайна връзка. Изпълнението на артистите накара всички да се заливат от смях дълго време, налагаше се част от номерата на програмата да прекъсваме по средата, за да се успокоят емоциите. Тази Коледа емоциите, предизвикани от изпълненията на участничките в клуба, дълго ще са тема на разговори както в къщи, така и сред приятели.
Кадърни са нашите момичета – кулинарки ненадминати, певици, рецитаторки, поетеси и какви ли не таланти се изредиха на празника! Ние сме тайнствени и амбициозни и затова не могат да се предвидят следващите ни ходове!
Открити са сърцата ни към другите и затова пожеланията ни за 2012 г. са:
Здрава и мирна!
Много осъществени амбиции и надежди!
Във всяка къща глъч на дечица, за да ни има и в бъдните години!
Младите таланти – съхранени в пределите на България!
Любов и щастие за всички и да се сбъднат всичките ни блянове!

Стоянка АНГЕЛОВА

И тази Коледа не беше нарушена дълголетната традиция двете пловдивски териториални организации да направят коледно-новогодишно празненство в съюзния културен дом на РСО. Залата се изпълни с хора, които искаха да почувстват атмосферата на приближаващите празници, да се видят с познати и приятели.
Членът на РУС Георги Генов поздрави присъстващите от името на ръководствата на регионалната и двете териториални организации и пожела на всички весели празници, спорна, плодотворна и щастлива Нова година. Той даде думата на Владимир Желев, който използва случая, за да връчи от името на Асоциацията на невиждащите есперантисти в България награда на Стефка Стойчева - преподавател в НЦРС Пловдив и председател на фондация "Благодат", за нейната дългогодишна високохуманна социална дейност.
Същинското празненство започна с програмата, поднесена от нашите традиционни гостенчета от детска градина "Щастливо детство". Близо половин час децата танцуваха, рецитираха и пяха, предизвиквайки истинско умиление и задоволство у публиката. Изпълненията, костюмите – всичко беше съвсем ново, нямаше нещо, което да се повтаря от предишни гостувания! Екипът от възпитателки под ръководството на директорката на детското заведение се беше справил безупречно. А малките таланти бяха възнаградени както с аплодисменти, така и с коледни подаръчета от домакините.
След това започнаха изпълненията на нашите самодейци. Програмата бе подготвена и ръководена от Мария Вълчева, която за пореден път се изяви като умел и компетентен водещ. Звучаха песни на индивидуални изпълнители и състав "Тракийски цвят", стихове и притчи. Освен за програмираните изпълнения микрофонът беше даден и на тези, които желаеха да импровизират.
След края на програмата всички си пожелаха Весела Коледа и Щастлива Нова година и си тръгнаха заредени с положителна енергия и оптимизъм за бъдещето.

Георги ГЕНОВНазад

Всички статии на Брой 01, 2012

В СТУДИОТО ЗА ЗВУКОЗАПИС НА ССБ ПРЕЗ 2011 Г.
Новозаписани и възстановени заглавия
ВЪТРЕШНО СЪЮЗНА ДЕЙНОСТ
В Управителния съвет на ССБ
ИЗ ЖИВОТА НА ОРГАНИЗАЦИИТЕ
Асеновград
Русе
Пловдив
Червен бряг
Долни Дъбник
Добрич
ИЗКУСТВО
Театър на съучениците
ИНТЕРВЮ
Учителят на моите мечти
НОВИ КНИГИ
Книги, издадени на брайл в Национално читалище на слепите "Луи Брайл 1928" през 2011 г.
РАВНОСМЕТКА
Отчетен доклад на настоятелството на Национално читалище на слепите "Луи Брайл 1928" за периода от 1 декември 2010 г. до 1 декември 2011 г.
СЪОБЩЕНИЯ
Уважаеми читатели,
Архив на изданието
1 2 3 4 5 6
8