Брой 02, 2012

Тема: ПРАЗНИЧНО

Любовта е болест


Древните са ни оставили послание, че трябва да обичаме всеки момент от своя живот. Когато успеете да направите така, че да обичате всичко съществуващо само заради факта на съществуването, тогава може би ще притежавате кристално чиста енергийна форма, отговорна за нормалния ви живот. Вероятно това е една от причините Световната здравна организация да обяви, че любовта е болест. Група експерти от СЗО записаха това състояние и чувство в регистъра на заболяванията като "разстройство на навиците и неуточнено влечение". Това болестно състояние е заведено под номер F63.9 и се оказва в една компания с алкохолизма, игроманията, токсоманията и клептоманията (това напълно обяснява защо хората си крадат гаджетата).
За първи път определението, че любовта е болест дава Платон. А това, че любовта е болест го потвърждавам и аз, тъй като 95% от заболяванията се предават по полов път.
Според СЗО симптомите на болестта "любов" са необмислени и импулсивни постъпки, натрапчиви идеи, самосъжаление, натрапчиви мисли за друг човек, рязка смяна на настроенията, повишено чувство за собствено достойнство, рязко спадане или покачване на кръвното. Всички тези състояния са свързани с нарушения на работата в мозъка и нервната система. Човешкият мозък е най-сложното творение на природата. Той може да ръководи всяко преустройство на дейност при клетките. Най-важното за една клетка е нейният енергиен статус. Той изцяло е подчинен на замърсяването в организма с токсини, предизвикани от неправилно хранене. От голямо значение са социалните, атмосферните и оттам психогенните условия, на които е подложено човешкото тяло. Поради това е много важно да търсим такива условия в обкръжаващата ни среда, при които клетките сами биха се освобождавали от натрупаните токсини. Точно те са главната причина за физиологичното стареене на клетките и следствие на това биологичното и анатомичното остаряване. Уникалността на природата още един път ни учудва и възхищава чрез изобретяването на имунната ни армия (левкоцити, лимфоцити, фаги, макрофаги и др.). Те сами променят структурата и формата си, като по този начин придобиват качества, необходими за постигането на дълголетие. При всяко състояние на страх, гняв, депресия се създава емоционална ситуация, като нейното следствие са различни психични отклонения. Тези състояния създават стрес в организма чрез промяна на обмяната на веществата (метаболизма), както и промяна на нивото на хормоните, което води до промяна на имунния статус. Всичко това води до неправилно насочване на мозъчната енергия, както и енергията на всички други органи в неправилна посока. Външна енергия, която е чужда за човешкото тяло, енергийните компоненти на различните видове микроорганизми и химически елементи, токсините, както и външните атмосферни влияния може да покорят нормалната жизнена енергия. За да бъде унищожена патогенната енергия (болестта), е необходимо да се повиши енергийният имунен статус на организма, който задължително трябва да бъде над 70% спрямо комплекса от патогенни енергии. При евентуален енергиен спад в тялото под 70% започва неговото самоунищожаване. Мощните енергийни компоненти (различни енергийни състояния на биоплазмата), които изграждат патогенния комплекс, се освобождават и в тялото възниква чувство на студ, топлина, спазми и други болестни състояния. В такова състояние на имунноенергиен спад емоционалната съставка на болестта може да пресъздава чрез мозъка състояния на болести, които човек е прекарал години назад. Това допълнително подсилва чувството на страх в изтощения организъм. Това е причината да съществува прийом в медицината, според който по време на тежки заболявания се дават релаксиращи лекарства. При някои по-тежки заболявания пациентите дори се вкарват в изкуствена кома.
Като графика състоянието на патогенната енергия може да бъде представено като спирала. Талантът и тайната на лечителите се крие в това те да разберат кои са играчите в тази спирала и колкото може по-рано да прекъснат нейния път. При премахване на патогенната енергия от един организъм, което е потенциално невъзможно на 100% поради немарливостта на човешкото мислене, човек се чувства съвсем различно като емоционално състояние, като работоспособност. Или, казано най-просто, той започва да се усмихва.

д-р Петър КЪТЕВ
Използван източник: вестник "Стандарт"



Назад

Всички статии на Брой 02, 2012

ЛЮБОПИТНО
Кино за слепите хора в Маракеш
Киноклуб за слепи и у нас
Сляпото петно на нашите очи
Фейсбук вече и за хора с увредено зрение
ОБЩЕСТВО
Нова надежда за интеграция в обществото и достоен живот
ОФТАЛМОЛОГИЯ
Очните лекари на Токуда Болница ще консултират безплатно пенсионери и социално слаби
ПОЕЗИЯ
Млади поети
ПОЛЕЗНО Е ДА ЗНАЕТЕ
Още инфо от нас и за нас
Нова специализирана услуга за хора със зрителни увреждания
ПРАЗНИЧНО
Легенди за виното и още нещо
Любовта е болест
ПРОЕКТИ
За правата и възможностите на хората с увреждания
Заедно с мама можем повече
РЕХАБИЛИТАЦИЯ
Презентация на съвременни помощни технически средства
Списък на наличните помощни технически средства и игри в ЦУ на ССБ.
ЮБИЛЕЙ
Мария Тодорова на 80 години




Архив на изданието
1 2 3 4 5