Брой 02, 2012

Тема: ОФТАЛМОЛОГИЯ

Очните лекари на Токуда Болница ще консултират безплатно пенсионери и социално слаби


Всеки ден очните лекари на Токуда Болница София ще преглеждат безплатно възрастни и социално слаби хора, които имат проблеми със зрението си. Така месечно ще бъдат обхванати над 200 пациенти, които иначе биха отложили по финансови причини необходимото им лечение.
За пациентите, които се нуждаят от смяна на лещите или лечение на глаукома няма да се изисква никакво доплащане, а за хората, които представят документ, че са пенсионери или социално слаби, регистрирани в службите за социално подпомагане, японската болница ще поема част от цената на лещите.
"Очните заболявания прогресират с напредване на годините, а двете най-опасни и водещи до слепота заболявания на очите – катарактата и глаукомата – се проявяват най-вече в пенсионна възраст", казва д-р Веселин Даскалов – началник на отделението по офталмология на Токуда Болница. Той допълва, че все по-често възрастните хора отлагат или изобщо не се подлагат на лечение поради финансови причини.
Консултациите ще се извършват всеки делничен ден от 12,00 до 14,00 часа след предварително записване на телефон: 02/403 4000. От пациентите няма да се изискват документи и направления.
"Най-важна остава навременната диагностика – 80% от установените рано очни заболявания могат да бъдат излекувани така, че да не се промени качеството на живот на пациентите", категоричен е д-р Даскалов. Специалистът алармира, че при отлагане на лечението на перде на очите или глаукома зрението най-често се оказва сериозно увредено и дори може да се стигне до пълна слепота.
Затова Токуда предлага безплатните консултации регулярно и при разширен график, за да могат най-нуждаещите се да се възползват от улеснения достъп до качествена диагностика и оперативно лечение.

Токуда Болница – СофияНазад

Всички статии на Брой 02, 2012

ЛЮБОПИТНО
Кино за слепите хора в Маракеш
Киноклуб за слепи и у нас
Сляпото петно на нашите очи
Фейсбук вече и за хора с увредено зрение
ОБЩЕСТВО
Нова надежда за интеграция в обществото и достоен живот
ОФТАЛМОЛОГИЯ
Очните лекари на Токуда Болница ще консултират безплатно пенсионери и социално слаби
ПОЕЗИЯ
Млади поети
ПОЛЕЗНО Е ДА ЗНАЕТЕ
Още инфо от нас и за нас
Нова специализирана услуга за хора със зрителни увреждания
ПРАЗНИЧНО
Легенди за виното и още нещо
Любовта е болест
ПРОЕКТИ
За правата и възможностите на хората с увреждания
Заедно с мама можем повече
РЕХАБИЛИТАЦИЯ
Презентация на съвременни помощни технически средства
Списък на наличните помощни технически средства и игри в ЦУ на ССБ.
ЮБИЛЕЙ
Мария Тодорова на 80 години
Архив на изданието
1 2 3 4 5