Брой 04, 2012

Тема: ИЗ ЖИВОТА НА ОРГАНИЗАЦИИТЕ

Бургас


Успешно първо тримесечие

След изпращането на юбилейната 2011 година ние, членовете на ТСО на слепите Бургас, със задоволство можем да приключим успешно и първото тримесечие на 2012 година.
Традиция е УС на ТСО да приема календар на предстоящите мероприятия за даденото тримесечие, с който се запознават членовете на организацията и се поставя на таблото в клуба. През това първо тримесечие приетият календар е изпълнен на сто процента.
Започнахме годината с отпразнуване на Деня на родилната помощ на двадесет и първи януари. Тържеството се състоя в ресторант "Девите" в Бургас. Присъстваха четиридесет съюзни членове, придружители и приятели на организацията. Гост ни бе г-жа Йорданка Ананиева – заместник-кмет по образованието към община Бургас. Тя поздрави присъстващите и им пожела приятно прекарване. Направена бе възстановка на раждане на полето по време на жътва, която се оказа изненадваща и се превърна в голямо забавление. Живата музика бе на ниво и в залата се вихриха танци и хора. Не липсваха поздравления и солови изпълнения.
На 22 февруари в клуба се проведе тематична сбирка на тема "Общуване и конфликти". Интересът към тези социални теми е голям и клубът отново се изпълни с посетители.
На 28 и 29 февруари, съвместно с жените от клуба по интереси към ТСО, изработихме много красиви мартеници. На първи март Баба Марта закичи всички посетители на клуба с мартеници. След това с пълна кошница тя се отправи към Дневен център за деца с увреждания "Николай Чудотворец" в Бургас, където закичи и децата с мартеници, и ги почерпи с лакомства. Децата бяха много щастливи, пяха и играха около нея. Чувството е страхотно, когато видиш, че си успял да зарадваш някого, особено дете.
Международният ден на жената тази година бе отбелязан с тържество, на което бяха обсъдени постиженията и проблемите на незрящите и слабовиждащите жени. Мероприятието бе организирано от РСО Бургас с участието на ТСО Бургас, женския клуб по интереси и дневния център за хора със зрителни увреждания към община Бургас. Гостуваха представители на областната управа, община Бургас и други институции.
Тази година УС реши да си направим пролетен празник. Отново 43 съюзни членове, придружители и приятели се веселиха до насита в ресторант "Девите".
Първа пролет посрещнахме в Морската градина в Бургас с дълга разходка и почерпка в прочутите морски капани. Денят беше прекрасен, което предизвика по смелите да направят първите си морски бани.
Удовлетворени сме от това, че съюзните членове участват активно в планираните мероприятия и с интерес очакват календара за следващото тримесечие.

Димитрина ТОДОРОВАНазад

Всички статии на Брой 04, 2012

24 МАЙ
Светите братя Кирил и Методий
Поетът може да е волнодумец, но той е аристократ на духа
За мен е удоволствие да радвам хората с музика
ВЪТРЕШНО СЪЮЗНА ДЕЙНОСТ
В управителния съвет на ССБ
ИЗ ЖИВОТА НА ОРГАНИЗАЦИИТЕ
Бургас
Добрич
София
ЛЯТНА ПОЧИВКА
Цени и графици за ползване на съюзните бази
ПРОЕКТИ
Нови дейности в НЦРС
СПОРТ
За пръв път български голбалисти на турнир в Босна и Херцеговина
Архив на изданието
1 2 3 4 5