Брой 09, 2012

Тема: ИЗ ЖИВОТА НА ОРГАНИЗАЦИИТЕ

Кюстендил


Отборът по спортна табла на СКХУ "Пауталия спорт-2005" втори в Силистра

От 12 до 14 юли в Силистра се проведе турнир по спортна табла за купа "Доростол". В него взе участие и отборът на СКХЗУ "Пауталия спорт -2005" Кюстендил в състав Никола Баджаков, Методи Харалампиев и Динко Даскалов - капитан. Групата на нашия отбор беше водена от Венцислав Анакиев.
В състезанието взеха участие представители на 10 спортни клуба за хора с увреждания от цялата страна. Турнирът се проведе по системата на елиминациите, без отпадане в 5 кръга. Нашият отбор спечели второто място в много силна конкуренция, като в индивидуалното класиране нашите състезатели заеха съответно Никола Баджаков - 5-о място, Динко Даскалов - 8-о, а Методи Харалампиев - 17-о място.
След приключването на турнира взехме участие и в представената ни демонстрация по шоудаун, където всеки, който пожела, можа и да поиграе този интересен и нов за нашата страна спорт. Отидохме и на организираната екскурзия до биосферния резерват Сребърна, където разгледахме музея и езерото. По-късно през деня някои от състезателите от отборите на СКХЗУ "Пауталия спорт-2005" Кюстендил, СКИ "Витоша" София, "Светлина" Шумен и домакините на събитието от "Доростол" Силистра се разходихме до град Кълъраш в съседна Румъния.
Така завърши едно много добре организирано мероприятие. Искам да изкажа благодарностите си на председателя на спортен клуб "Доростол" Добромир Удрев за добрата организация на всичко около самия турнир - настаняването и пребиваването ни, както и за радушното посрещане.

Динко ДАСКАЛОВНазад

Всички статии на Брой 09, 2012

50 ГОДИНИ ГОВОРЕЩА КНИГА В БЪЛГАРИЯ
Говорещата книга - моята паралелна вселена
50 ГОДИНИ ОРГАНИЗИРАН СПОРТ СРЕД БЪЛГАРСКИТЕ СЛЕПИ
Среща на ветераните в Пловдив
Нашите спортисти са на световно ниво
Висока оценка, а не реванш
Футболът в българските училища за слепи 1945-1968
АБОНИРАЙТЕ СЕ
Уважаеми читатели,
ГОДИШНИНА
100 години Съюз на слепите и слабовиждащите в Германия
ИЗ ЖИВОТА НА ОРГАНИЗАЦИИТЕ
Добрич
Кюстендил
Бургас
МЕЖДУНАРОДЕН ОПИТ
"Фар на слепите" свети в Атина
ОЧЕРК
Великолепен бас и световноизвестен есперантист
СРЕЩА
Двама
Архив на изданието
1 2