Брой 10, 2012

Тема: ИЗ ЖИВОТА НА ОРГАНИЗАЦИИТЕ

Добрич


Преживени мигове в Троянския Балкан

Рано сутринта на втори септември група от 20 души от добричката териториална организация на сляпо-глухите пристигнахме в почивна станция "Релакс" в Шипковски минерални бани. Бяхме възхитени от посрещането на управителя – Велизар Хинков, който е един слънчев, усмихнат човек. Стаите грееха от чистота. В стола, в който се хранехме ежедневно, обслужването също бе отлично. Храната бе превъзходна. По вкусови качества по нищо не се отличаваше от домашно приготвената.
Село Шипково е разположено в Троянския Балкан. В близост до почивната станция има много забележителности. Всеки ден посещавахме различни места. Още в първия ден, след направената обширна разходка, си набелязахме местата, които желаем да посетим. Едновременно си провеждахме и процедурите в близките минерални бани. Възползвахме се и от лечебните извори, които са четири на брой. През свободното време се наслаждавахме на природните дадености и чистия кристален въздух. Посетихме панаира в Троян, Троянския манастир, фабриката за керамика ръчна изработка и др.


Вечерите ни минаваха също интересно. Организирахме си вечери на хумора, на поезията, отпразнувахме и Деня на Съединението с тържествена вечеря. Почерпихме се и за десетгодишнината на младото семейство Илия, Станислава и малката Габи от Добрич.
Запознахме се с наши съсъдбеници от Сопот, Карлово, Горна Оряховица, Плевен, Каварна и др.
Преброените дни минават бързо и неусетно. Отпочинали и щастливи се прибрахме отново в родния град, като си обещахме догодина отново да посетим почивната станция на слепите в Шипковски минерални бани.
Благодарим от сърце на персонала и на управителя на „Релакс”, като им пожелаваме много здраве и все така по бащински да посрещат и изпращат своите гости!

Калинка КОВАЧЕВА

Гости от Силистра в "ХобиСклуб"

Група от 20 човека от Силистра посети своите приятели от "ХобиСклуб" Добрич. Целта на посещението беше да се изрази почит към паметта на падналите герои по време на събитията за присъединяването на Южна Добруджа към майка България през 1940 година.
На вълнуващата среща поканихме краеведа Веселина Малчева. Присъстващите бяха впечатлени от разказа й за епичните боеве при Тутракан, храбрия подвиг на генерал Иван Колев и за кръвопролитните боеве и събития от 1940 г., когато е сключен Крайовският договор.
Преселниците от силистренския край и до днес разказват с мъка и сълзи за тези страшни дни.
Небезизвестният акордеонист Стоян Дечев разведри обстановката с китка добруджански песни, с което провокира и перфектната певческа група от Силистра да изпълни най-хубавите и мелодични добруджански песни.
Красимира Георгиева - директор на фондация "Съпричастие" Силистра, подари на "ХобиСклуб" цветно пано.
За отбелязване е, че и двете организации са членове на НАСО (Националния алианс за социална отговорност).

Иван ТОДОРОВНазад

Всички статии на Брой 10, 2012

ИЗ ЖИВОТА НА ОРГАНИЗАЦИИТЕ
Стара загора
Добрич
София
Пловдив
ИНТЕРВЮ
Искам да радвам всички българи
КОНКУРС
Световен конкурс за есе
КОНКУРС ЗА ЕСЕ
Говорещата книга - моята паралелна вселена
ЛИТЕРАТУРА
За цената на свободата
МЕЖДУНАРОДНА ДЕЙНОСТ
Поредно заседание на Балканския консултативен комитет у нас
ОЧЕРК
Очите на камбаните
ПОКАНА
Управителният съвет на Федерация "Спорт за хора със зрителни увреждания",
ПРОЕКТИ
Реализиран проект от СКХЗУ "Пауталия спорт - 2005" Кюстендил
Архив на изданието
1 2 3 4 5 6