Брой 10, 2012

Тема: ПРОЕКТИ

Реализиран проект от СКХЗУ "Пауталия спорт - 2005" Кюстендил


Спортен клуб "Пауталия спорт - 2005" Кюстендил реализира проект "Спортът - средство за социално включване", финансиран от фондация "Помощ за благотворителността в България". Проектът беше на стойност 1970 лв.
В рамките на този проект бе организиран туристически поход до една от природните забележителности на нашия град - трите вековни секвои в местността Ючбунар, които са на повече от 130 години.
В похода взеха участие 21 човека, членуващи в "Пауталия спорт - 2005". Походът започна от нашия клуб в Кюстендил, премина през местността "Хисарлъка" и село Богослов и достигна до хижата "Ючбунар" и секвоите. В 13 часа в ресторант "Орлово гнездо" на участниците в мероприятието бе даден обяд. Всички се върнаха по обратния път до Кюстендил, заредени с енергия и оптимизъм. Така завърши този хубав ден, изпълнен с много планинарски дух, шеги и закачки.
В рамките на същия проект от 17 до 21 септември 2012 г.бе организиран и 5-дневен лагер-сбор на шахматистите от шахматната секция на нашия клуб, който завърши с турнир по шахмат с участието на два отбора от "Пауталия спорт - 2005" и гостуващите отбори на Спортен клуб "Феникс" Монтана и СК "Достоен живот" Благоевград.
Обучението в лагера бе водено от майстора на спорта по шахмат г-н Асен Анев. Дейно участие в подготовката на шахматистите взе и Александър Костов, който отговаря за секцията по шахмат.
Турнирът беше отборен, по системата "всеки срещу всеки".
В крайното класиране отбор "Пауталия" спечели първото място, второ място зае отборът на СК "Феникс" Монтана, вторият отбор на клуб "Пауталия спорт - 2005", който се състезаваше под името "Руен", се нареди на трето място, а отборът на СК "Достоен живот" Благоевград остана четвърти.
Съдия на състезанието беше Асен Анев - съдия републиканска категория.
Всичко това нямаше да бъде възможно, ако нямахме такъв деен, трудолюбив, упорит, амбициозен и обичащ дейността си и шахматната игра председател на спортния клуб в лицето на госпожа Кънка Витова. Тя безрезервно отдава всичките си сили, воля и амбиция, за да доведе до успешен край набелязаните цели. Благодарим ти, Къни, за търпението, желанието и всеотдайността, и обичта към нас, бъди все така добра в делата, с които се захващаш!

Динко ДАСКАЛОВНазад

Всички статии на Брой 10, 2012

ИЗ ЖИВОТА НА ОРГАНИЗАЦИИТЕ
Стара загора
Добрич
София
Пловдив
ИНТЕРВЮ
Искам да радвам всички българи
КОНКУРС
Световен конкурс за есе
КОНКУРС ЗА ЕСЕ
Говорещата книга - моята паралелна вселена
ЛИТЕРАТУРА
За цената на свободата
МЕЖДУНАРОДНА ДЕЙНОСТ
Поредно заседание на Балканския консултативен комитет у нас
ОЧЕРК
Очите на камбаните
ПОКАНА
Управителният съвет на Федерация "Спорт за хора със зрителни увреждания",
ПРОЕКТИ
Реализиран проект от СКХЗУ "Пауталия спорт - 2005" Кюстендил
Архив на изданието
1 2 3 4 5