Брой 11, 2012

Тема: ИЗ ЖИВОТА НА ОРГАНИЗАЦИИТЕ

Бургас


"Различието - фактор за развитие" - под това мото премина отбелязването на 15 октомври, Международния ден на белия бастун, в ТСО Бургас.
Стартът бе даден на 10 октомври, като петдесет съюзни членове и нашите придружители се отправихме с автобус към село Лозенец. Оттам потеглихме пеш - седем километра - към Царево.
Времето беше чудесно, усещаха се морският полъх и ароматът на Странджа планина. След като се настанихме в ДП "Българо - германски център" в Царево, се изигра партия шах между шахматистите на Спортен клуб "Вая" Бургас и представители на общинската администрация в Царево. Въпреки умората нашите шахматисти се представиха повече от достойно.
Вечерта бе организирана среща-вечеря с представители от община Царево. Присъстващите бяха поздравени от певческата група към ТСО Бургас. Благодарение на прекрасния ни диджей настроението бе на най-високо ниво, а купонът се вихри до полунощ.
На другия ден се събудихме от шума на морските вълни и усмихнатото октомврийско слънце. След срещата с ръководството на ДП "Българо - германски център" се отправихме към църквата "Св. Успение Богородично" в Царево и оттам в Историческия музей. Не пропуснахме да се разходим по морската градина и пристанището на малкото морско градче.
Тръгнахме си удовлетворени и в очакване на 15 октомври, защото тогава щяхме да продължим започнатото.
Всичко това се случи благодарение на доброто ни сътрудничество и партньорство с Община Царево, Спортен клуб "Вая" Бургас и Центъра за социална рехабилитация и интеграция за хора със зрителни увреждания Бургас.
Продължението бе в клуба на слепите в Бургас, където се събрахме на скромна почерпка. Целта бе да запознаем съюзните членове със функциите и значението на белия бастун. Прочетен бе материал от техническия сътрудник на ТСО Бургас и след това някои от съюзните членове споделиха своя опит в използването на бастуна. Наблегна се на това, че не трябва да имаме притеснения при използването на белия бастун.
Поканени бяха съюзни членове, за които имаме наблюдения, че имат нужда от бял бастун, но поради някакви причини не го ползват.
С това официалното отбелязване на Международния ден на белия бастун завърши, но нашата работа със съюзните членове продължава.

Димитрина ТОДОРОВА


Назад

Всички статии на Брой 11, 2012

АБОНИРАЙТЕ СЕ!
Абонамент 2013
ВЪТРЕШНО СЪЮЗНА ДЕЙНОСТ
В управителния съвет на ССБ
ДЪЛГОСРОЧНА ПРОГРАМА
за подкрепа на деца и младежи с нарушено зрение за периода 2013-2020 г.
ИЗ ЖИВОТА НА ОРГАНИЗАЦИИТЕ
Добрич
Шумен
Пловдив
Бургас
Плевен
Червен бряг
Русе
Асеновград
Левски
КОНКУРС ЗА ЕСЕ
Говорещата книга - моята паралелна вселена
ПРОЕКТИ
Още един успешно реализиран проект
ЮБИЛЕЙ
50 години говореща книга
Минало и настояще под Сините камъни
Архив на изданието
1 2 3 4 5 6