Брой 11, 2012

Тема: ИЗ ЖИВОТА НА ОРГАНИЗАЦИИТЕ

Асеновград


Октомври. Топъл и красив, потънал в злато и ръжда, отново ни среща с тръпката на листопада. По улиците и парковете на Асеновград деца и възрастни - колкото си щеш! А между тях - хора с бял бастун пристъпят тихо, но смело.
И тази година членовете на ТСО на слепите и сляпо-глухите отбелязаха Деня на белия бастун. В клуба те дойдоха, за да усетят приятелската и подкрепяща среда, за да споделят и проблеми, и радости. Г-н Иван Шопов пръв ги посрещна. Присъстваха и други гости.
Г-н Желев говори за значението на белия бастун като символ на незрящите хора.
В съвременното общество, в напрегнатото ежедневие има още какво да се желае за подобряване на условията на живот за тези хора. Нека се замислим - толерантни ли сме към тях на улицата, в магазина, в автобуса? А на пешеходната пътека? Трудно ли е да спрем за минута, две? Нашето уважение към тези хора нека да бъде като към останалите! Много от тях са смели и борбени, пример за подражание.
В дома се справят сами. Копаят в градината, спортуват, пеят, а младите учат в Пловдивския университет. Има и такава силна личност като Лушка Маджарова от Лъки. Никога няма да я видите мрачна, потисната, винаги е весела. Издала е 6 стихосбирки и още пише. Тази година бе удостоена и със званието "Почетен гражданин" на Лъки.
На срещата имаше много вълнения, искреност. Сърцата пулсираха с обич и мечти. Г-жа Р. Димитрова прочете "Приказка на слепите". Следваха стихове, песни, наздравици, а за спомен бяха направени снимки.
Поздравителният адрес от кмета на общината - д-р Караиванов, развълнува всички. Той обеща да работим заедно и да положим общи усилия за създаването на по-добри условия за комуникация, за да се радваме на скорошни резултати.
Накрая всички си пожелаха много здраве и положително мислене, защото всяка мисъл е енергия.

Славка СТАВРЕВА


Назад

Всички статии на Брой 11, 2012

АБОНИРАЙТЕ СЕ!
Абонамент 2013
ВЪТРЕШНО СЪЮЗНА ДЕЙНОСТ
В управителния съвет на ССБ
ДЪЛГОСРОЧНА ПРОГРАМА
за подкрепа на деца и младежи с нарушено зрение за периода 2013-2020 г.
ИЗ ЖИВОТА НА ОРГАНИЗАЦИИТЕ
Добрич
Шумен
Пловдив
Бургас
Плевен
Червен бряг
Русе
Асеновград
Левски
КОНКУРС ЗА ЕСЕ
Говорещата книга - моята паралелна вселена
ПРОЕКТИ
Още един успешно реализиран проект
ЮБИЛЕЙ
50 години говореща книга
Минало и настояще под Сините камъни
Архив на изданието
1 2 3 4 5 6