Брой 01, 2013

Тема: ИЗ ЖИВОТА НА ОРГАНИЗАЦИИТЕ

Бургас


Краят на всяка година е време за равносметка на извършеното и планиране на това, което трябва да се извърши през новата година. Тази равносметка ние от РСО Бургас решихме да я направим в комплекс "Дивеците", село Ичера. Поканени бяха управителните съвети на всички териториални организации от регион Бургас, контролният съвет и РУС. Поръчахме си сняг и потеглихме към Балкана. Там ни очакваше снежна планина, топла и уютна обстановка.
Българското и автентичното тук присъстваше навсякъде.
На последното за годината разширено заседание отчетохме какво сме успели да свършим, какво ни предстои и коментарите ни бяха насочени към темата "УС и екипната работа". Тя бе интересна и целта бе да се разбере, че УС трябва да работи като екип за осъществяване на целите на ССБ.
След заседанието се разходихме из Ичера, а тържествената вечеря премина под звуците на весела музика.
Изненадата на вечерта бе пристигането на Дядо Коледа. Той нямаше как да ни подмине, защото при този хубав пухкав сняг шейната му сама си избра пътя. Но и подаръците бяха точно като за нас. Всеки получи говорещ термометър и календар от РСО Бургас. Най-активните през вечерта също бяха възнаградени.
Доволни от преживяното, на другия ден потеглихме към Бургас и се разделихме с пожелания за весело посрещане на Новата година.
Следващата среща бе организирана от Спортен клуб "Вая" Бургас съвместно с Центъра за социална рехабилитация и интеграция на хора със зрителни увреждания Бургас в почивна станция "Релакс", Шипковски минерални бани. Там, под надслов "Зимата - време за спорт", бе отбелязана 10-годишнината на Спортен клуб "Вая". Защо в хотел "Релакс"!? Защото това е любимото място за отдих на незрящите от нашия град и защото персоналът на станцията и условията са предпочитани от бургазлии.
Въпреки трудностите при дългото пътуване, цялата група запази сили и още първата вечер направи своя купон.
На другия ден се проведе състезание по шахмат между отборите на СК "Вая" Бургас, СК "Туида" Сливен и СК "Верея" Стара Загора. Най-подготвени се оказаха състезателите от СК "Верея", които заеха първото място. След тях се класира СК "Вая", а на трето място остана СК "Туида" Сливен.
За туристите бе планиран преход от 3 км до Голямата чешма, който бе преминат с лекота и в двете посоки. Красотата на снежната гора, тишината и спокойствието плениха всички присъстващи.
Вечерта отново бе на висота. Благодарение на диджей Стефан се вихриха танци и хора. На класиралите се отбори бяха връчени красиви купи, а участниците бяха поздравени от г-н Тодор Радев - член на УС на ССБ, и г-жа Бинка Монева - председател на Спортен клуб "Вая" и РСО Бургас, а Дядо Коледа отново ни намери заедно с началника на работилницата си и джуджетата.
На следващия ден посетихме Троянския манастир, поклонихме се на гроба на Патриарх Максим, положихме цветя и се заредихме с енергията на Чудотворната икона на Света Богородица.
Доволни потеглихме за Бургас и с това приключихме 2012 г.

Бинка МОНЕВАНазад

Всички статии на Брой 01, 2013

IN MEMORIAM
Актрисата Белка Белева почина на 85 години
В СТУДИОТО ЗА ЗВУКОЗАПИС НА ССБ
Година юбилейна
КАТАЛОГ на записаните НОВИ заглавия през 2012 г.
КАТАЛОГ на ВЪЗСТАНОВЕНИТЕ заглавия през 2012 г.
ЗА ХОРАТА
Неуморен присмехулник и разностранен лидер
По-високо от Еверест
ИЗ ЖИВОТА НА ОРГАНИЗАЦИИТЕ
Бургас
Варна
Русе
Левски
Пловдив
Добрич
Горна Оряховица
НОВИ КНИГИ
Книги, издадени в Национално читалище "Луи Брайл 1928" през 2012 г.
ОБЯВА
Национално читалище на слепите "Луи Брайл 1928"
ПРОЕКТИ
Новите знания и умения - път към професионална реализация
ТОП 10
10 от най-добрите изобретения, които правят незрящите зрящи
Архив на изданието
1 2 3 4 5