Брой 03, 2013

Тема: ИЗ ЖИВОТА НА ОРГАНИЗАЦИИТЕ

Шумен


Празник на любовта и виното

На 14 февруари 2013 г. потребителите от Центъра за социална рехабилитация и интеграция на лица със зрителни увреждания Шумен, съвместно с ТСО на слепите, отпразнуваха Трифон Зарезан и Свети Валентин.
Празникът бе открит от г-жа Любомирка Лазарова, председател на РСО Шумен. Тя се обърна към присъстващите с думите: "Нека винаги да имате с кого да споделяте наздравицата с опияняващо червено вино и огънчетата любов в очите, скъпи приятели!".
След това по народен обичай посрещнахме с хляб и сол на фона на народна музика царя на лозята - Братой Братоев, и неговата трудолюбива стопанка Ганка Атанасова. Облечени в народни носии, с лозов венец на главата и с бъклица вино в ръката те вдигнаха наздравица и поздравиха всички.
След поздрава старият лозар Братой предаде символично на младите лозовия венец и бъклицата с думите: "Лозето не ще молитва, иска мотика!".
С поздравително слово към присъстващите се обърна и председателя на ТСО Шумен - г-жа Преславка Химирска. Тя разказа легендата за Свети Валентин и подчерта, че трябва да казваме по-често "Обичам те!" на своите близки.
Изненада за присъстващите беше появата на "бога" и "богинята" на любовта. С красиви думи и нежни рими те поздравиха гостите и връчиха на най-младото семейство и на семейството с най-дългогодишен семеен живот валентинки с романтично пожелание.
Тържеството продължи с песни, изпълнени от незрящата певица Еленка Христова.
Разнообразихме тържеството с викторина със забавни въпроси за любовта и виното. На отговорилите правилно се раздадоха подаръци.
Гост на празника беше зам.-кметът на Шумен с ресор "Социална политика и здравеопазване" г-н Седат Кадир.
С музика, танци и песни продължихме до късно вечерта.Назад

Всички статии на Брой 03, 2013

IN MEMORIAM
Почина Недялка Камбурова
ИЗ ЖИВОТА НА ОРГАНИЗАЦИИТЕ
Шумен
Добрич
Монтана
Левски
Пловдив
Бургас
Видин
София
КОМУНИКАЦИИ
Нашите мобилни помощници
ЛЮБОПИТНО
Ученическа компания създаде чертожна линия за незрящи
Изобретиха кубче на Рубик за слепи хора.
ПРОЕКТИ
Проект "Създаване на Център за подкрепа и целева ориентация на хора със зрителни увреждания (ЦПЦОХЗУ) с изнесени офиси”
ЮБИЛЕЙ
Васил Долапчиев на 60 години
Архив на изданието
1 2 3 4 5 6