Брой 03, 2013

Тема: ИЗ ЖИВОТА НА ОРГАНИЗАЦИИТЕ

Бургас


В народните представи пролетта идва с пристигането на Баба Марта.
Месец март е единственият женски месец, той е месецът на пробуждането на пролетта и земята, която ще роди лятото и плодородието. Негов знак е мартеницата - символ на това пробуждане и култа към слънцето.
В ТСО Бургас стана традиция да се изработват мартеници от съюзните членове и с тях Баба Марта да закичва посетителите на клуба, и да посещава институции на хора в неравностойно положение.
Тази година на 26 и 27 февруари клубът на слепите в Бургас се превърна в работилница за изработване на мартеници. С тях бе украсена кошницата на Баба Марта.
На първи март Баба Марта, облечена в българска народна носия, взе украсената кошница и закичи всеки, който посети клуба. След това се отправи към нашите спонсори, които се изненадаха от нейното посещение и с усмивка на уста се оставяха да ги кичи с мартеници. Пожеланията бяха за много здраве и късмет.
Последната спирка на Баба Марта, придружена от управителния съвет, бе Домът за стари хора "Цвета и Анка Върбанови" Бургас. Там хората ни чакаха с нетърпение, поднесоха ни кратка програма, пяха ни, а Баба Марта ги закичи с мартеници и ги почерпи. Възрастните хора се радваха като деца на мартениците, особено след като разбраха че те са изработени ръчно от незрящи хора. Отново имаше пожелания за здраве, да закрепим връзката с този дом и в бъдеще да имаме още много съвместни изяви.
Докато Баба Марта обикаляше и закичваше с мартеници, членовете от секцията по шахмат към Спортен клуб "Вая" участваха в шахматен турнир, посветен на Трети март. Турнирът бе организиран от сдружение "Социален център" и районната организация на глухите в Бургас под патронажа на областния управител г-н Гребенаров. От нашия клуб участваха четирима състезатели. Представянето им бе повече от добро и те спечелиха първо място, прибавяйки в колекцията си още една престижна купа. Всички сме много щастливи и се гордеем с дейността на секцията по шахмат към Спортен клуб "Вая".
С всеки изминал ден настъпването на пролетта е все по-близо и ние вече се готвим за мероприятие, наречено "Пролетна вечер в Бургас". Отново ще има изненади и веселие. Всичко това се прави за разнообразяване на живота на нашите съюзни членове, които го заслужават.Назад

Всички статии на Брой 03, 2013

IN MEMORIAM
Почина Недялка Камбурова
ИЗ ЖИВОТА НА ОРГАНИЗАЦИИТЕ
Шумен
Добрич
Монтана
Левски
Пловдив
Бургас
Видин
София
КОМУНИКАЦИИ
Нашите мобилни помощници
ЛЮБОПИТНО
Ученическа компания създаде чертожна линия за незрящи
Изобретиха кубче на Рубик за слепи хора.
ПРОЕКТИ
Проект "Създаване на Център за подкрепа и целева ориентация на хора със зрителни увреждания (ЦПЦОХЗУ) с изнесени офиси”
ЮБИЛЕЙ
Васил Долапчиев на 60 години
Архив на изданието
1 2 3 4 5