Брой 03, 2013

Тема: ИЗ ЖИВОТА НА ОРГАНИЗАЦИИТЕ

Видин


Заедно сме по-силни

Традиция стана ТСО Видин да събира своите членове за посрещане на значими дати, за да помага за откъсване от личните проблеми, за навлизане в лоното на човещината, за добротворство. Сърцата си отвориха за пореден път многократни наши спонсори, като ни подсигуриха салон и обяд, за да посрещнем пролетта, да помълчим в памет на героите, паднали за Освобождението на България, и да отбележим 8 март - Международният ден на жената. УС на ТСО Видин благодари и връчи благодарствени адреси на г-жа Цецка Лукианова и г-жа Иванка Велмушева за задушевната атмосфера, за отличното настроение, за уважението и за възможността да се събираме повече хора на едно място, и да споделяме грижите и хубавите си преживявания.
На 6 март светът отбелязва Деня на глаукомата, "тихият крадец на зрение". Според проучвания 4 500 000 души са загубили зрение вследствие на глаукома. Около 40 000 до 50 000 души в България страдат от глаукома, като в ранните й етапи до 50% от заболелите не знаят за това. За да се повиши вниманието и познанието на хората за коварното заболяване, е необходимо редовно да се провеждат прегледи за проверка на очното налягане. По инициатива на г-жа Пенка Иванова - председател на ТСО на ССБ, и с благородното съдействие на "Лайънс клуб" в лицето на д-р Милчев на 6 март в салона на МОЛ Видин беше извършен благотворителен преглед (без направление) на 32 души.
За съжаление, някои от прегледаните разбраха, че имат нужда от лечение. Не успяхме да обхванем всички желаещи да се прегледат, но пък целта да се обърне внимание на зрението беше постигната.
УС на ТСО Видин изразява огромна благодарност на членовете на "Лайънс клуб" Видин, на д-р Милчев и екипа му и им пожелава здраве, лични и професионални успехи.

Петър РАНГЕЛОВНазад

Всички статии на Брой 03, 2013

IN MEMORIAM
Почина Недялка Камбурова
ИЗ ЖИВОТА НА ОРГАНИЗАЦИИТЕ
Шумен
Добрич
Монтана
Левски
Пловдив
Бургас
Видин
София
КОМУНИКАЦИИ
Нашите мобилни помощници
ЛЮБОПИТНО
Ученическа компания създаде чертожна линия за незрящи
Изобретиха кубче на Рубик за слепи хора.
ПРОЕКТИ
Проект "Създаване на Център за подкрепа и целева ориентация на хора със зрителни увреждания (ЦПЦОХЗУ) с изнесени офиси”
ЮБИЛЕЙ
Васил Долапчиев на 60 години
Архив на изданието
1 2 3 4 5 6