Брой 04, 2013

Тема: СПОРТ

Триумфът на пловдивчани


На 6 и 7 април 2013 година в град Поморие се проведе държавното първенство по канадска борба. Заедно със здравите спортисти в него взеха участие и хората с увреждания. Тазгодишното първенство за пореден път определи националния отбор, който ще представя България на европейския шампионат в град Друсканикайте, Литва.
След тържественото откриване в театралната зала на читалище "Просвета" започнаха борбите. На масата, където се състезаваха хората с физически увреждания, първи излязоха жените в категория до 65 килограма. Спортен клуб "Марица" Пловдив взе участие в тази категория с три състезателки. От тях до финала достигна единствено Ася Бурова. На лява ръка тя зае второ място. Във втория състезателен ден на дясна ръка, след ожесточена борба, Ася успя да се наложи над досегашната фаворитка Лада Хаджиева и напълно заслужено стъпи на най-високото място на почетната стълбичка. В горната категория - над 65 килограма, на лява ръка на Снежанка Кирчева не й достигна много малко, за да влезе във финалната тройка, а на дясна ръка донякъде и съдийското недоглеждане я лиши от медал.
При мъжете в категория до 80 килограма нашите представители направиха приятно впечатление в лицето на стария боец Никола Стоянов и новото попълнение на клуба Венцислав Георгиев. Кольо Стоянов след успешни схватки достигна до полуфинала и там отстъпи второто място на пазарджишкия тигър Тихомир. В горната категория - над 80 килограма, страхотна изненада поднесе Венцислав Георгиев. Той е при нас от една година. Венци се занимава с канадска борба съвсем отскоро, но в Поморие доказа, че в бъдеще на него може да се разчита за добро представяне.
Спечелените от Венцислав Георгиев едно второ и едно трето място са успех и за него, и за пловдивчани като цяло.
На държавното първенство в Поморие за пръв път се направи и отборно класиране за клубовете при инвалидите. Когато започна обявяването, всички тръпнехме в очакване на резултатите. На трето място се нареди отборът на "Родопи" Кърджали, на второ - "Успех" Дряново, а на първо място с 56 точки се класира "Марица" Пловдив. Радостта ни беше неописуема и чак когато вече пътувахме към Пловдив, осъзнахме колко е важно отборът да бъде сплотен и всеки освен за себе си да мисли и за представянето на клуба. Този начин на мислене наистина води до големите успехи! Дано първата шампионска титла не бъде единствена!

Кирил ДАМЯНОВНазад

Всички статии на Брой 04, 2013

БОЙНА СЛАВА
Тихоокеанската война и последствията й
ВЕЛИКДЕН
Откъс из Евангелие от Матея
ВЪТРЕШНО СЪЮЗНА ДЕЙНОСТ
В управителния съвет на Съюза на слепите в България
КОМУНИКАЦИИ
Нашите мобилни помощници
ЛИТЕРАТУРА
Неочаквана награда
ЛЯТО 2013
Цени и графици за ползване на съюзните бази
ОФТАЛМОЛОГИЯ
Терапия със стволови клетки при очни заболявания
ПОКАНА
ІІІ заседание на ХVІ Национално общо събрание на пълномощниците на ССБ
ПРОЕКТИ
Черноморска социална мрежа за ефективно сътрудничество
СПОРТ
Триумфът на пловдивчани
Турнир по табла в София
ЮБИЛЕИ
85 години Национално читалище на слепите "Луи Брайл 1928"
Кърлин - четвърти в света!!!
Архив на изданието
1 2 3 4 5 6