Брой 05, 2013

Тема: ЛЮБОПИТНО

От Индия пристига първият смартфон за незрящи


Мобилният пазар и големите производители все повече се доближават до всички потребители, които поради различни увреждания не могат да използват смартфони. Именно заради това от Индия пристига първият прототип на смартфон за незрящи, който се надяваме скоро да превземе световния пазар. Този нов смартфон за незрящи има за цел да обедини новите технологии с брайловата азбука, за да предложи лесна употреба на всички слепи потребители.
Сумит Дагар, създателят на първия смартфон за незрящи, представи продуктът с няколко прости думи: "Създадохме първия на света смартфон "Брайл". Продуктът е базиран на иновативен сензорен екран, който създава неравни повърхности, разпознаваеми за слепи хора".
Използваните технологии в този смартфон са идентични с тези на всички останали устройства и единствената различна съставка е в дисплея, който успява да се преобрази така, че да бъде разчетен от потребителите, благодарение на Брайловата азбука: "Реакциите по време на тестовете са отлични. Той е като истински асистент, повече от нормален телефон. Имаме идеи да създаваме нови, по-напреднали версии за телефона в близко бъдеще".
Дагар се надява скоро да бъде пуснат на пазара този нов смартфон и ние не бихме могли да направим друго освен да чакаме вести.Назад

Всички статии на Брой 05, 2013

АСТРОЛОГИЯ
Прогноза за месец юни 2013 г.
БОЙНА СЛАВА
Битката при Прохоровка
ВЪТРЕШНО СЪЮЗНА ДЕЙНОСТ
В управителния съвет на ССБ
ИЗ ЖИВОТА НА ОРГАНИЗАЦИИТЕ
Сливен
Варна
Левски
София
Добрич
ИЗКУСТВО
"Да намериш светлината в песните и музиката"
КОМУНИКАЦИИ
Нашите мобилни помощници
ЛЮБОПИТНО
От Индия пристига първият смартфон за незрящи
ПОМОЩНИ ТЕХНИЧЕСКИ СРЕДСТВА
Цени на тифлосредствата, предлагани от ССБ
ПРОЕКТИ
Завършва проектът "Обучение и заетост за хора с увреждания в специализирано предприятие БГАСИСТ ООД”
СПОРТ
Шахматна балканиада
Архив на изданието
1 2 3 4 5 6