Брой 09, 2013

Тема: ИЗ ЖИВОТА НА ОРГАНИЗАЦИИТЕ

Силистра


Столетница в крайдунавския град

Три внука, три правнука и един праправнук – нещо рядко срещано и достойно за уважение. На 25 юли Надежда Ганева – член на Регионалната съюзна организация в Силистра, навърши 100 години.
Столетницата е родена на 25 юли през далечната 1913 г. в тогавашното село Алфатар. През 1940 г., вече омъжена, се премества в Силистра. Баба Надя ясно си спомня освобождението на Южна Добруджа, посрещането на българските войски в Силистра и тогавашната еуфория сред хората. Голяма част от живота си работи като болногледачка в инфекциозното отделение на силистренската болница, като има трудов стаж и в общинската администрация. Като истинска добруджанка не й е била чужда и селскостопанската работа.
За рождения ден на Надежда Ганева силистренската организация организира специално събитие в нейна чест. Тя бе посетена от кмета на града – д-р Юлиян Найденов, служители от Общинска администрация, медии, както и от председателя на РСО Силистра, председателя на ТСО Силистра и членове на управителния съвет, които й подариха торта и цветя и прочетоха специално написани за нея стихове. Въпреки възрастта си, баба Надя се откроява с безгранично чувство за хумор – качество, което рядко можем да срещнем в наши дни. Тя бе много положителна и добронамерeна към хората, които я уважиха, и дори от малкото време, прекарано с нея, си личеше, че е човек, от когото можем да получим добри съвети – плод на житейския опит, който е натрупала през годините.
"Не губете надежда, злото винаги отстъпва на доброто!", пожела преживялата две световни войни столетница на своите съграждани.

Петранка СТОЯНОВАНазад

Всички статии на Брой 09, 2013

АБОНИРАЙТЕ СЕ!
Започна абонаментната кампания за изданията на ССБ за 2014 година
ИЗ ЖИВОТА НА ОРГАНИЗАЦИИТЕ
Силистра
Добрич
София
Левски
МЕЖДУНАРОДНА ДЕЙНОСТ
Незрящите от "Острова на благословените"
ОБЯВА
От 16 септември се приемат молби за включване в Хранителната банка
ПРЕМИЕРА
Пловдивчанин с нова поетична книга
ПРОЕКТИ
С чувство за национална принадлежност
По-достъпен кадастър за незрящите
СПОРТ
Европейско първенство по голбал
Турнир по канадска борба в Поморие
Архив на изданието
1 2 3 4 5 6