Брой 10, 2013

Тема: ИЗ ЖИВОТА НА ОРГАНИЗАЦИИТЕ

Хасково


На 22 юни тази година нашата фолклорна група участва във фестивала за автентичен фолклор за хора със специфични възможности в местността Света Неделя и взе златен медал. Тази награда ни зарадва много и ние пожелахме да споделим успехите си с вас. Още повече че тази година се навършват 15 години от създаването на групата.
Ние бяхме три самодейки през 1998 година – така започнахме. Първото ни излизане на сцена беше в Дряново по случай 75 години от създаването на ССБ. Тогава заслужихме ІІІ-то място, а индивидуалната ни изпълнителка – Грозка Колева, завоюва І-во място. Тази оценка на журито ни даде смелост. Казахме си "И ние можем!", увлякохме и други ентусиасти и разширихме състава. Участвахме във всички фестивали, организирани от ССБ, в Сливен, Варна, София, Велико Търново, Хисаря.
Бяхме на гости в телевизия "Скат" в предаването "От българско по-българско". Взехме І място в Свиленград на фестивала, организиран за хора с увреждания. Всяка година участваме в надпяването "Китна Тракия пее и танцува" в Хасково.
За десета поредна година участвахме в тържествения концерт на РСО Стара Загора, посветен на празника на града 5 октомври.
Благодарни сме на акордеониста Иван Петров, който е неотлъчно до нас, на народната певица Донка Кожухарова, която избира най-хубавите тракийски песни.
Повярвали в себе си, запяхме стари градски песни и така сформирахме група "Романтика", която е нашата гордост. Радка Паунова създаде мелодии по стихове на съюзните членове Веселина Михайлова и Бинка Калинова. С една от тези песни взехме специалната награда на фестивала "С песните на Ари" в Хасково, а тази година завоювахме І-во място в Пловдив с песен по стихотворение на Веселина Михайлова.
Благодарим от сърце на създателите на тези прекрасни творби, за които сме получили много овации, първи места, плакети и парични награди.
Както миналата година, така и тази бяхме включени в културната програма по случай Деня на град Хасково - 8 септември.
Имаме верни съюзници в лицето на ръководството на ТСО Хасково и РСО Стара Загора. Изявите ни са широко популяризирани в местните телевизии и печатните издания.
Ще продължаваме да пеем. Песента ни сплотява, дава ни самочувствие. С песен по-леко се живее! Чувстваме се по-уверени, по-значими и успехите идват от само себе си.

Самодейки от група "Романтика" и "Хасковски бисери" при ТСО на ССБ ХасковоНазад

Всички статии на Брой 10, 2013

15 ОКТОМВРИ – МЕЖДУНАРОДЕН ДЕН НА БЕЛИЯ БАСТУН
Препятствията ни нараняват, но ни правят и по-силни
Да подадем ръка
ВЪТРЕШНО СЪЮЗНА ДЕЙНОСТ
В управителния съвет на Съюза на слепите в България
ИЗ ЖИВОТА НА ОРГАНИЗАЦИИТЕ
Хасково
Асеновград
Добрич
МЕЖДУНАРОДНА ДЕЙНОСТ
По пътя на приятелството
ПРОЕКТИ
Пореден диалог на съюзното ръководство с младите хора
Да надскочиш себе си
СПОРТ
Реквием за една мечта
След четвърт век гребането отново е на мода
Архив на изданието
1 2 3 4 5