Брой 10, 2013

Тема: ИЗ ЖИВОТА НА ОРГАНИЗАЦИИТЕ

Добрич


Празник за душата в ХобиСклуб

Този значим ден - 1 октомври (Ден на музиката, поезията и на възрастните хора) беше празник и за душата на членовете на "ХобиСклуб" Добрич.
Поканените гости бяха посрещнати от Иван Тодоров, Светла Стоева и художничката, доброволка към клуба, Христина Трифонова, която посвети своята самостоятелна изложба (акварели) на значимата дата.
Емоционални и красиви изживявания ни донесоха прекрасните изпълнения на йоника на творби от Бах, Хендел, Шуберт, Моцарт и Шуман на госта Елвира Пастърмаджиева - диригент на хор "Добруджански звуци". Между отделните творби умело бяха вплетени стихове и миниатюри на журналистката от "Дарик радио" Валентина Добринчева, Диана Василева, Валерия Урсова, Генчо Златев, Димитър Кънчев. Стиховете бяха посветени на белите мечти, на младостта и на есента в унисон с настъпилите зрели години в живота на възрастните хора.
В този ред бяха поздравени 18 човека над 80 години с пожелание за дълголетие и поднасяне на цветя.
Тържеството завърши с много благодарности и усмивки.

Иван ТОДОРОВ

Открихме новата учебна година

На 23 септември клуб "Детелина" към ТО на сляпо-глухите в Добрич отвори врати за "новата учебна година". Пръв гост бе д-р Илияна Ананиева. Тя обширно информира присъстващите за същността на хипертоничната болест. Подробно разясни кои са характеристиките на заболяването и как можем да се предпазим от него. Сред нейните препоръки са спазването на строг режим на хранене, избягването на тлъстото месо, тестените и солените продукти. Необходимо е да се постави акцент на консумацията на пресни плодове и зеленчуци. Докторката подчерта, че е добре редовно да следим стойностите на кръвното си налягане. Тя каза, че след като веднъж стартираме с медикаментозното лечение, трябва всяка сутрин да внимаваме да не пропуснем назначения ежедневен прием. Според редица изследвания високото кръвно е причина за различни заболявания и затова е добре да се стремим да поддържаме стойностите му в нормални граници.
Аудиторията зададе на д-р Ананиева редица въпроси, насочени и към други заболявания.
В края на срещата гостенката получи красив букет. Надяваме се тя винаги да се отзовава на нашите покани.

Калинка КОВАЧЕВАНазад

Всички статии на Брой 10, 2013

15 ОКТОМВРИ – МЕЖДУНАРОДЕН ДЕН НА БЕЛИЯ БАСТУН
Препятствията ни нараняват, но ни правят и по-силни
Да подадем ръка
ВЪТРЕШНО СЪЮЗНА ДЕЙНОСТ
В управителния съвет на Съюза на слепите в България
ИЗ ЖИВОТА НА ОРГАНИЗАЦИИТЕ
Хасково
Асеновград
Добрич
МЕЖДУНАРОДНА ДЕЙНОСТ
По пътя на приятелството
ПРОЕКТИ
Пореден диалог на съюзното ръководство с младите хора
Да надскочиш себе си
СПОРТ
Реквием за една мечта
След четвърт век гребането отново е на мода
Архив на изданието
1 2 3 4 5