Брой 11, 2013

Тема: ИЗ ЖИВОТА НА ОРГАНИЗАЦИИТЕ

Велики Преслав


Незрящите почетоха загиналите във войните

За незрящите от Велики Преслав Денят на белия бастун започна пред паметника на загиналите във войните в центъра на старопрестолния град. "Местната организация на слепите реши тази година да отдаде заслужено уважение пред опълченците и убитите на фронта и тогава да поздрави своите членове", обясни председателят Енчо Маринов. Над 30 са членовете на градския клуб на слепите, а близо 80 са хората от Великопреславска, Върбишка и Смядовска община, членуващи в териториалната организация.
"Всички ние искаме най-вече внимание от обществото и институциите, проблеми има навсякъде, но ако има чуваемост и разбиране, животът ни ще бъде по-лек", каза сътрудникът на местната организация Радка Герова.
В деня на белия басткун тя говори за това как хората с увредено зрение се вписват в обществото и изброи инициативите от началото на тази година, реализирани от тях. Почистването на цветни градинки, на крайпътни чешми и на къта за отдих при археологическата база край преславските старини са част от екомероприятията на клуба. Консултации на здравни теми, срещи със сътрудници при разясняване на законови промени и попълване на документи - с това се ангажира ръководството на преславския клуб. Радка Герова поиска да се намери начин да се оборудва клубното им помещение с климатик, защото със субсидия от 300 лв. годишно той не може да бъде закупен.

Росица СТАЙКОВАНазад

Всички статии на Брой 11, 2013

ГОДИШНИНА
5 години ЦСРИ - Габрово
Васил Долапчиев: "На хората с увреждания в Европа се гледа като на значим национален капитал"
Добре дошли в ЦСРИ - Габрово
Въпреки окопите и траншеите
Поздравителен адрес
ИЗ ЖИВОТА НА ОРГАНИЗАЦИИТЕ
Велики Преслав
Пловдив
Добрич
Бургас
Горна Оряховица
Левски
Червен бряг
Асеновград
МЕЖДУНАРОДНА ДЕЙНОСТ
За живота на незрящите французи
ОЧЕРК
Лало Павлов - злободневен сатирик и отявлен Дон Жуан
ПРОЕКТИ
Разработен е софтуер за генериране, провеждане и оценяване на тестове, достъпен за хора с увреждания
За новия проект на фондация "Хоризонти"
Архив на изданието
1 2 3 4 5