Брой 11, 2013

Тема: ИЗ ЖИВОТА НА ОРГАНИЗАЦИИТЕ

Червен бряг


На 10 октомври 2013 г. от 9,30 часа в Клуба на пенсионера ТСО Червен бряг проведе тържествено събрание, посветено на Деня на белия бастун и 1 октомври – Деня на възрастния човек.
На тържеството присъстваха много членове на организацията ни и гости.
Председателят Георги Василев откри тържественото събрание и даде думата на сътрудничката Веска Вутева да поздрави нашите дълголетници - 30 човека на възраст от 80 до 94 години.
"Честит празник, скъпи дълголетници! От все сърце Ви пожелаваме много щастие и късмет. Бъдете здрави като скалите и дълголетни като орлите! Пожелавам Ви да бъде дълга и слънчева вашата човешка есен. Дълго да живеете, но да не болеете!
Бавно да стареете и 100 години да надживеете. Гордеем се с Вас!"
Гръмнаха аплодисменти.
Тодорка Дакова почерпи всички за празника.
Получихме поздравителен адрес от кмета на община Червен бряг г-н Павлин Фильовски, който между другото казва: "Приятно ми е да Ви поздравя от името и ръководството на община Червен бряг по повод вашия празник – Деня на белия бастун. Това е ден, който е призив към обществото за повече внимание, човещина и топлина към всички Вас.
Казват, че за едно общество се съди по отношението към възрастните и хората в неравностойно положение. Особено внимание трябва да се отделя на Вас, хората от третата възраст, тъй като Вие сте нашия пример за достоен живот.
С притежаваните от Вас достойнства на човешката личност, натрупания житейски опит Вие сте пример за трудолюбие, честност и отговорност за младите поколения, затова днес се обръщам към Вас с благодарност и уважение, с пожелание за повече празници и победи. Честит празник!".
След това председателят Георги Василев представи група от наши членове, която изнесе чудесна литературна програма, а впоследствие той отново даде думата на сътрудничката Веска Вутева за изчитане на доклад, посветен на Международния ден на белия бастун.
След доклада и приветствията председателят обяви, че по-късно всички ще бъдат поздравени по кабелна телевизия "ЕТ - Червен бряг" с едно изпълнение на оркестъра на слепите музиканти.
Накрая с благодарност съобщи, че и този път кметът на община Червен бряг е подсигурил на всички присъстващи подобаваща почерпка със захарни изделия.
Председателят Василев направи и съобщение за предстоящото на 14 ноември събрание, посветено на здравна тема – европейския проект "Спри и се прегледай, твоето здраве е в твоите ръце". Това е национална кампания за ранна диагностика на онкологични заболявания.

Веска ГЕОРГИЕВАНазад

Всички статии на Брой 11, 2013

ГОДИШНИНА
5 години ЦСРИ - Габрово
Васил Долапчиев: "На хората с увреждания в Европа се гледа като на значим национален капитал"
Добре дошли в ЦСРИ - Габрово
Въпреки окопите и траншеите
Поздравителен адрес
ИЗ ЖИВОТА НА ОРГАНИЗАЦИИТЕ
Велики Преслав
Пловдив
Добрич
Бургас
Горна Оряховица
Левски
Червен бряг
Асеновград
МЕЖДУНАРОДНА ДЕЙНОСТ
За живота на незрящите французи
ОЧЕРК
Лало Павлов - злободневен сатирик и отявлен Дон Жуан
ПРОЕКТИ
Разработен е софтуер за генериране, провеждане и оценяване на тестове, достъпен за хора с увреждания
За новия проект на фондация "Хоризонти"
Архив на изданието
1 2 3 4 5 6