Брой 11, 2013

Тема: ИЗ ЖИВОТА НА ОРГАНИЗАЦИИТЕ

Асеновград


Белият бастун

През октомври слънцето е плахо и с несигурност брои своите стъпки, също като белия бастун. Стъпките са смели, когато има обич, вяра и надежда. Тези добродетели са част от света на незрящите, които не забравят, че силата е в тях, приемат я и продължават напред.
На 15 октомври 2013 г. членовете на ТСО на слепите и сляпо-глухите – Асеновград за пореден път отбелязаха този ден. Г-н Ив. Шопов и г-жа П. Христозова посрещаха всички. Общинското ръководство също уважи Деня на белия бастун. Прочетен бе поздравителен адрес от кмета д-р Караиванов, а председателят на Съюза на слепите есперантисти г-н Владимир Желев запозна аудиторията със значението на белия бастун. Следваше слово за този ден, както и викторина с въпроси от живота на организацията, историята на цар Иван Асен ІІ и Асеновград.
Г-жа Лушка Маджарова, която винаги е била пример за подражание на борбен дух и е печелила много медали от различни спортни мероприятия, рецитира свои стихове. Песните, цветята и наздравиците бяха много. Всички си пожелаваха здраве, борбен дух и повече слънце и светлина.
Всичко старее, но не и душата, защото и мечтите нямат възраст. А времето е сега. Никак не е лесен животът без светлина. Тревожно или мило все ни прегръщат годините, затова тук и сега трябват обич и уважение. Тези хора го заслужават! Те са победители над мрака! И се питам дали сме достатъчно добри към тях на улицата, в магазина, навсякъде?!
Слушаме ли, мили хора, как белият бастун тихо стъпките брои?!

Славка СТАВРЕВА

Назад

Всички статии на Брой 11, 2013

ГОДИШНИНА
5 години ЦСРИ - Габрово
Васил Долапчиев: "На хората с увреждания в Европа се гледа като на значим национален капитал"
Добре дошли в ЦСРИ - Габрово
Въпреки окопите и траншеите
Поздравителен адрес
ИЗ ЖИВОТА НА ОРГАНИЗАЦИИТЕ
Велики Преслав
Пловдив
Добрич
Бургас
Горна Оряховица
Левски
Червен бряг
Асеновград
МЕЖДУНАРОДНА ДЕЙНОСТ
За живота на незрящите французи
ОЧЕРК
Лало Павлов - злободневен сатирик и отявлен Дон Жуан
ПРОЕКТИ
Разработен е софтуер за генериране, провеждане и оценяване на тестове, достъпен за хора с увреждания
За новия проект на фондация "Хоризонти"
Архив на изданието
1 2 3 4 5 6