Брой 01, 2014

Тема: ИЗ ЖИВОТА НА ОРГАНИЗАЦИИТЕ

Пловдив


Първи изяви на възстановения спортен клуб

Още първите седмици след събранието на възстановения спортен клуб "Изгрев" към РСО Пловдив започнаха изявите на неговите членове. "Подгряването" стана на 15 октомври – Международния ден на белия бастун. След състезанието за умело боравене с дълъг бял бастун, традиционно провеждано на Гребната база, на което се отличиха Добромир Колев при мъжете и Снежана Кирчева при жените, започнаха спортните игри. Очертаха се и победителите – всички те членуват в клуб "Изгрев" и са съюзни членове от ТСО "Пулпудева". На скачането на въже първенец при мъжете беше Тома Паскалев, а при жените – Хасмик Варданян, на дълъг скок от място – Трифон Лазаров при мъжете и Емка Танова при жените и на вдигане на гирички – Христо Христов при мъжете и Емка Танова при жените.
От 17 до 20 октомври 2013 г. в почивната база на ССБ в Шипково се проведе съюзен турнир по шахмат. От участвалите 32 души тримата представители на спортен клуб "Изгрев" се класираха достойно на предни позиции:

Расим Низам - І място;
Милко Кичуков - VІ място;
Петър Кисьов - разделя VІІІ – ХІV място.

На 19 и 20 октомври 2013 г. се състоя открит турнир с интеграционен характер, под надслов "Воля за победа", в памет на Недялка Камбурова, организиран от Българската федерация по канадска борба. Представянето на пловдивчани бе както следва:

Жени, категория до 65 кг.

Дясна ръка

Емка Танова - І място;
Ася Бурова - ІІ място;
Хасмик Варданян . ІІІ място.

Лява ръка

Емка Танова - І място;
Ася Бурова - ІІІ място.

И трите ни участнички от секцията по канадска борба към клуба заеха призови места и бяха безспорни победителки. За съжаление от мъжете участници – Христо Христов, Данаил Караджов, Венцислав Георгиев, Никола Стоянов и Марин Маринов, никой не успя да влезе в челната тройка.
На вътрешния турнир по спортна табла между жените, които членуват в секцията по табла в клуб "Изгрев", състоял се на 6 ноември, първите три места се заеха съответно от Хасмик Варданян, Красимира Паскалева и Тотка Златанова. На 11 ноември вътрешен турнир бе организиран и от секцията по канадска борба. При жените първо място на лява ръка спечели Ася Бурова, а на дясна – Емка Танова. При мъжете членовете на секцията от нашия клуб - Данаил Караджов на лява ръка и Венцислав Георгиев на дясна, заемат едва третите места. Безспорен победител и на двете ръце беше Марин Пейчев от СК "Локомотив" Горна Оряховица, който членува вече в пловдивската регионална организация на слепите и ТСО "Пулпудева" и тренира нашите спортисти. Вторите места и на двете ръце зае Хасан Идрис, гост от село Ябланово, Сливенско.
На организирания в Плевен на 28 и 29 ноември от спортния съюзен клуб шахматен турнир пловдивчани печелят отборно ІІІ място от 7 участващи отбора. Нашите състезатели бяха отново Расим Низам, Милко Кичуков и Петър Кисьов.
На 3 декември – Световния ден на хората с увреждания, РСО София организира мероприятия, свързани с участието на самодейци и спортисти. Трима души участваха в игрите по спортна табла – Георги Генов, Иван Басангов и Хасмик Варданян, и двама по шахмат – Милко Кичуков и Петър Кисьов. В шахматната среща от 18 участници Милко Кичуков е втори, а от 16 участници по спортна табла Хасмик Варданян и Георги Генов заеха ІІІ и ІV място.
От няколко месеца функционира фитнес залата в НЦРС Пловдив, оборудвана със съвременни разнообразни уреди. Под инструкциите на отговорника Марин Пейчев са осигурени прекрасни възможности хората с увредено зрение да се преборят с последиците от принудителната хиподинамия.
Междувременно получихме и лицензията на клуб "Изгрев" от Министерството на младежта и спорта, така че хоризонтите пред любителите на активния спорт са открити за нови изяви и победи.

Георги ГЕНОВ
Снимки: Стефан СТОЙЧЕВНазад

Всички статии на Брой 01, 2014

В СТУДИОТО ЗА ЗВУКОЗАПИС
10 години съвременна технология на звукозапис
Списък на записаните нови заглавия през 2013 г.
Списък на възстановените заглавия през 2013 г.
ВЪТРЕШНО СЪЮЗНА ДЕЙНОСТ
За завършека на една одисея и още нещо
Коминът на станция "Поп Харитон" пуши
ИЗ ЖИВОТА НА ОРГАНИЗАЦИИТЕ
Добрич
Пловдив
Година, изпълнена с радост и щастливи мигове
ИНТЕРВЮ
С любов, извираща от душите ни
ЛЮБОПИТНО
Есперанто – удивителният мост между незрящите от цял свят
ПРОЕКТИ
Подкрепа за равен старт чрез интегрирано обучение
Хармония на идеи и практики
Архив на изданието
1 2 3 4 5 6