Брой 03, 2014

Тема: ИЗ ЖИВОТА НА ОРГАНИЗАЦИИТЕ

Добрич


Баба Марта

С настъпването на месец март човек се изпълва с оптимизъм за по-хубави дни. Пролетта идва и с нея традиционните празници, които я предвещават. Тази година отново изработихме около 100 мартенички, които разпратихме на всички приятели от цялата страна. Не забравихме и различните ни партньори от НПК на слепите, Националното читалище "Луи Брайл 1928", списание "Звук и светлина", "Зари" и други. Изписахме пожелания за здраве, късмет и доброта, които да ни съпътстват навсякъде. Украсихме с червено-бял конец и портрета на най-значимия български революционер Васил Левски, който е окачен на видно място в клуба.
Не пропуснахме да отбележим дължимата почит към героите, дали живота си за нашата свобода. На трети март – националния празник на България, взехме участие в общоградското събиране. Присъствахме на тържествената служба, състояла се в храм "Свети Георги", а после поднесохме цветя на паметника на освободителите ни.
Международният ден на жената – 8 март, събра в клуба дамите от организацията. Стъкмихме кулинарна изложба с различни сладкарски изделия. Отличилите се получиха предметни награди. Председателката приветства присъстващите с мили и красиви думи. Тя припомни, че жените са съзидателна сила. Добрината носи тяхното име, красотата носи тяхното име, тяхното име е сила и жажда, радост и песен. Всяка жена получи нежно цвете. Звучаха песни и стихове за майката и любимата. Завършихме с почерпка, дегустирайки майсторски изработените лакомства на нашите момичета. Признахме си, че е добре жените да бъдат почитани през цялата година, а не само в определените от календара дни. Разделихме се в празнично настроение, планирайки отбелязването на Първа пролет.

Калинка КОВАЧЕВАНазад

Всички статии на Брой 03, 2014

70 ГОДИНИ ОТ РОЖДЕНИЕТО НА ГЕОРГИ БРАТАНОВ
Спомен за Поета
В ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ НА СЛЕПИТЕ
92% от депутатите искат достъпни уебсайтове, сега Съветът трябва да действа
ВЪТРЕШНО СЪЮЗНА ДЕЙНОСТ
Сборен годишен организационен отчет на ССБ за 2013 г.
ЗАБЕЛЕЖКА
Уважаеми читатели,
ИЗ ЖИВОТА НА ОРГАНИЗАЦИИТЕ
Пловдив
Бургас
Асеновград
Велики Преслав
Добрич
ЛИТЕРАТУРА
80 години от рождението на Христо Фотев
НОВИ КНИГИ НА БРАЙЛ ПРЕЗ 2013
Книги, издадени на брайл в Национално читалище на слепите "Луи Брайл 1928" през 2013 г.
ОФТАЛМОЛОГИЯ
Очни клетки от починали връщат зрението на слепи хора
ПОЕТИЧЕН КОНКУРС
"70 години от рождението на Георги Братанов"
ПРОЕКТИ
Изкуството - среща на два свята и форма на интеграция
Силата да живееш за другите
ПЪТЕПИС
Отново съм на път
ТЕХНОЛОГИИ
Разработват таблет за незрящи
"Правец" се завръща
ЮБИЛЕЙ
Живот, отдаден на хората
Архив на изданието
1 2 3