Брой 04, 2014

Тема: ИЗ ЖИВОТА НА ОРГАНИЗАЦИИТЕ

Асеновград


С обични крила

Пролетта стъпи в Асеновград, стопи снега и разлисти всичко в зелено. Свежият дъх на разцъфналите дървета повишава настроението. Птиците летят по двойки и ни подсещат, че е дошла пролетта – най-хубавото време за любов.
С пролетно настроение членовете на ТСО на слепите и на ТО на сляпо-глухите в Асеновград се събраха в своя клуб. Посрещна ги Баба Марта (Мина Стойчева) с красива българска носия. Тя върза мартенички и раздаде вкусна пита на всички, като им пожела много здраве, късмет и борбен дух.
След това Славка Ставрева произнесе вълнуващо слово за жената – майка, любима, сестра. Талантливата поетеса от град Лъки Лушка Маджарова декламира свои стихове за любовта. Както винаги жените от клуба демонстрираха своите умения с поднесените специалитети. Отличени бяха сармичките на г-жа Коручева, родопските баници на Лина, Снежа и Лушка, къпаната баница на Хюря, сладкишите на Ани, Гюрга Ангелова и Йорданка Чепаринова.
По случай Международния ден на жената зам.-председателят Алекси Ладжев поднесе на всяка дама подарък и цвете.
Повод за празнуване беше и осемдесетият рожден ден на Елена Петлова. Г-жа Петлова е пример за подражание на висок дух и успешно се справя с трудностите. Тя изпълни стихове от ученическите си години и почерпи с шампанско.
Почерпи и Иван Пейчев за 70-годишния си юбилей. Той е активен участник във всички изяви на организацията ни и в провежданите викторини.
Някой беше писал, че незрящият човек е птица без крила. Да, без крила, но със силен дух и хиляди мечти. А когато очите блестят с любовта и уважението на ближните, приятелите и хората в обществото, животът на този човек е вече друг. До него летят птици с обични криле. Нека се замислим - можем ли и ние, зрящите, да бъдем птиците с обични криле, като не забравяме, че основното измерение на вярата е любовта.

Славка СТАВРЕВАНазад

Всички статии на Брой 04, 2014

ВЪТРЕШНО СЪЮЗНА ДЕЙНОСТ
В Управителния съвет на ССБ
ИЗ ЖИВОТА НА ОРГАНИЗАЦИИТЕ
Асеновград
Добрич
София
ИЗКУСТВО
Макар и аматьори - искаме да го правим както трябва
ЛИТЕРАТУРА
Гората - извор на здраве, извор на красота
ЛЯТО 2014
Цени и графици за ползване на почивните бази на ССБ
ОБЯВА
Общо събрание на пълномощниците
ОФТАЛМОЛОГИЯ
Очната катаракта - злосторникът, който медицината успешно побеждава
ПЕСЕН НА БРОЯ
Гергьовден
ПРАЗНИЦИ
Лазаровден и Цветница
ТВОРБИ ОТ СЛЕПИ АВТОРИ
Запознайте се с Меги
Архив на изданието
1 2 3 4 5 6
8