Брой 05, 2014

Тема: ИЗ ЖИВОТА НА ОРГАНИЗАЦИИТЕ

Добрич


Великден в "ХобиСклуб"

Тържествен камбанен звън огласи помещенията на "ХобиСклуб", където се бяха събрали около 40 миряни в очакване на отец Стоян от храм "Света Троица". Някой от организаторите се беше погрижил да донесе автентичен запис от звученето на камбаните от Добричкия храм. Точно в 12.00 часа след приятните звуци прозвуча християнският поздрав на отеца – "Христос воскресе!", и последва хоровият отговор - "Воистина воскресе!". След прочита на божествените слова свещеникът направи водосвет за здраве. Интересна историческа беседа изнесе краеведът Веселина Малчева, а певиците Руска Георгиева и Димитричка Николова попяха народни мотиви за Великден. Валерия Урсова рецитира закачливи стихове от Ран Босилек. С гръцки сюжети и бонбони почерпи Софка Петрова, която се върна от гостуване на внучката си в Кавала. На председателя на "ХобиСклуб" Иван Тодоров и отец Стоян Иванов предстоеше трудната задача да отличат 10 от най-красиво боядисаните великденски яйца. Зарадвани и щастливи от признанието останаха Мима Русева, Нели Катранджиева, Пейчо Радев, Радка Тодорова, Руска Добрева, Николинка Вичева, Радка Цонева, Магда Благоева, Данчи Тодорова, Иванка Боянова и други. Срещата завърши със смешни спомени за Великден от детството ни, стихове и песни.
Накрая всички се почерпихме с традиционните вкусни козунаци и шарени яйца.

Иван ТОДОРОВ

Започна пролетното почистване

В обявения трудов ден в двора на НПО "ХобиСклуб" се събраха 25 участници.
С кирки, лопати, мотики всеки намери своето място в обраслия от миналата година двор. Общината осигури ръкавици и чували за отпадъци. Въодушевлението от трудовия ден се предаде и в помещенията, където заиграха трудолюбивите ръце на жените, почиствайки цветя, врати, прозорци.
В края на деня се прибрахме удовлетворени от положения труд и от светналия двор.
Може би най-доволни ще останат по-активните: Йорданка Костадинова - агроном по професия, Илия Найденов, Стойко Стоянов, Пейчо Радев, Радка Великова, Димитричка Николова, Пенка Стефанова, Кина Пехливанова, Жана Петрова, Мима Русева, Митка Тодорова и други.
С усмивка припомняме една сериозна българска поговорка: "Не е чисто там, където се чисти, а е чисто там, където се пази!".

Иван ТОДОРОВ

Честит юбилей!

На 9 май Иван Тодоров - председателят на "ХобиСклуб" Добрич, завърши седмото си десетилетие и започна осмото. Със сигурност са много тези, които с уважение и искрена обич го поздравяват.
Още при първата среща с г-н Тодоров силно впечатление прави неговата интелигентност и благонамереното му отношение към всеки. Изобретател, художник в началото на кариерата си, загубвайки внезапно зрението си, той с усилие на волята успява да преодолее емоционалния шок и да намери ново място в своя живот.
Преди малко повече от 13 години създава „ХобиСклуб”, където членуват освен хора с увредено зрение и лица с други увреждания. Създава екип и разработва проекти - повече от 20, на които е автор и ръководител. По този начин, без държавно финансиране, той спомага за осъществяването на интересна и разнообразна клубна дейност. Неговото златно правило е "Нищо за хората с увреждания, без хората с увреждания".
През есента на 2013 г. гостувах на "ХобиСклуб". Бях изненадана от добре оборудваните кабинети за полезни умения, фитнеса, залата за срещи с повече от 30 места, както и от милото посрещане от страна на домакините.
На юбиляря и на всички членове на "ХобиСклуб" от сърце пожелавам здраве, нови творчески успехи и много щастливи мигове!

Катя КРЯЖЕВАНазад

Всички статии на Брой 05, 2014

БЕЛЕЖИТИ БЪЛГАРИ
Над всичко остава радостта да се завърнеш на земята
ВЪТРЕШНО СЪЮЗНА ДЕЙНОСТ
В управителния съвет на ССБ
ИЗ ЖИВОТА НА ОРГАНИЗАЦИИТЕ
Добрич
Велико Търново
Велики Преслав
Левски
ПРЕМИЕРА
Георги Холянов отново сред пловдивчани
Броеница шарена
ПРОЕКТИ
Приключи проект "Активно включване в информационното общество"
РЕХАБИЛИТАЦИЯ
Национална конференция на тема "Социални аспекти на нарушеното зрение", град Пловдив
СПОРТ
Балканско първенство по шахмат за незрящи
Благодарим Ви за всеотдайността
"Витоша" покори Сараево
Архив на изданието
1 2 3 4 5