Брой 05, 2014

Тема: ИЗ ЖИВОТА НА ОРГАНИЗАЦИИТЕ

Велики Преслав


Великденско почистване

Вероятно повечето жители на Велики Преслав не са и чували за вече ставащото традиционно предвеликденско почистване в района на Боровата гора. Доброволците не афишират тази си проява и за да не пречели на другите, както те казват, предпочитат сами и без шум да си вършат работата. Тази година - вече за пети или шести път!
Енчо Маринов е председател на териториалната съюзна организация във Велики Преслав, а Радка Герова - сътрудник (и то много активен). Членовете на тази организация, които са в състояние в обикновено приятен пролетен ден да излязат и да чистят, излизат и го правят. Далеко от останалите, те вършат полезното си дело с желание и усещане за ползата. Същевременно с малко закъснение посрещат и Първа пролет.
Начинанието на незрящите от Велики Преслав няма нищо общо с инициативата "Да почистим България за един ден", но ентусиастите са насърчени от миналогодишния поздравителен адрес от кмета Горчев.
И тази година отново обектът им е беседката и пространството около нея.
Енчо Маринов и Радка Герова обясняват, че заедно работят както хората със зрителни проблеми, така и техните придружители.
Най-активните сега са Владимир Миленов, Пенка Желева, Карамфилка Делева, Петър Георгиев, Спас Делев и придружителите Галина Танева, Калушка Петрова, Стелка Иванова, Иван Геров и други, за което управителният съвет им е благодарен. Не са търсили съдействие от общината или от БКС! Но назрява една молба за помощ - циментената основа на беседката се нуждае от сериозен ремонт. Подът й действително прилича на типично занемарено българско шосе с характерните си дупки. Кранчето на чешмата постоянно тече, коритото е изкъртено, а близката шахта е задръстена от недобросъвестни посетители, които са я превърнали в място за отпадъци. Налага се намесата на специалисти, каквито сред незрящите няма!
Така, просто, скромно и без излишен шум, хората от ТСО Велики Преслав проведоха поредното почистване.

Веселин ЙОРДАНОВНазад

Всички статии на Брой 05, 2014

БЕЛЕЖИТИ БЪЛГАРИ
Над всичко остава радостта да се завърнеш на земята
ВЪТРЕШНО СЪЮЗНА ДЕЙНОСТ
В управителния съвет на ССБ
ИЗ ЖИВОТА НА ОРГАНИЗАЦИИТЕ
Добрич
Велико Търново
Велики Преслав
Левски
ПРЕМИЕРА
Георги Холянов отново сред пловдивчани
Броеница шарена
ПРОЕКТИ
Приключи проект "Активно включване в информационното общество"
РЕХАБИЛИТАЦИЯ
Национална конференция на тема "Социални аспекти на нарушеното зрение", град Пловдив
СПОРТ
Балканско първенство по шахмат за незрящи
Благодарим Ви за всеотдайността
"Витоша" покори Сараево
Архив на изданието
1 2 3 4 5