Брой 05, 2014

Тема: ИЗ ЖИВОТА НА ОРГАНИЗАЦИИТЕ

Левски


На 22 април членовете и придружителите от ТСО Левски заедно с нашите приятели от асоциацията на сляпо-глухите и Съюза на инвалидите се събрахме в клуба, за да отпразнуваме най-големия християнски празник – Великден. Всички пристигаха усмихнати и пременени. Масите бяха отрупани с украсени със здравец кошнички и пълни с червени яйца, козунак и разни сладкиши подноси.
Хората бяха щастливи! Поздравяваха се с "Христос воскресе!" и си пожелаваха здраве и щастие. Водеха се оживени разговори между стари приятели. Г-н Любенов поздрави присъстващите, а г-жа Антонова прочете кратка беседа за същността на Великден и текстове от Библията.
Беше създадена комисия, която определи най красиво боядисаното яйце. Награди получиха Надка Христова, Стефка Асенова, Иванка Стойчева и Иванка Кьосова. Шоколади и други захарни изделия бяха осигурени от верига магазини "АБСОЛЮТ ПЛЮС" и фирма "НАСЛАДА", за което от сърце им благодарим.
На 17 април фирми-производители на хлебни изделия дариха организациите ни с козунаци, които много зарадваха нашите членове. На дарителите благодарим от сърце, че не ни забравиха за празника!
Градусът на настроението се повиши, когато започна традиционната борба за най-здраво яйце. Купонът продължи с много смях и песни, неусетно преминаха няколкото щастливи часа сред приятели.

***

На 24 април ТСО Левски проведе своето годишно отчетно събрание. Въпреки застаряващата членска маса, посещаемостта и тази година беше на високо ниво. Наши гости бяха директорът на Дирекция "Социално подпомагане" г-жа Романова, заместник-кметът на община Левски г-н Йорданов, сътрудничката на РСО Плевен г-жа Милка Ташова и председателят на контролния съвет г-жа Сотирова.
Председателят на ТСО Левски г-н Любенов поздрави присъстващите и откри събранието. След като бяха избрани ръководните органи, то започна деловата си работа. На вниманието на присъстващите беше представен отчетният доклад за работата на управителния съвет и програмата за дейността през следващия период.
Бяха отчетени добрите ни взаимоотношения с местната власт, Дирекцията за социално подпомагане и други институции. Управителният съвет, председателят и сътрудничката на организацията винаги оказват помощ от всякакъв характер на нуждаещите се наши членове. За разнообразовяване на живота в организацията празнуваме всички лични, религиозни и национални празници. Два пъти в годината колективно честваме рождените дни на членовете ни.
В прекрасния ни клуб, оборудван с всичко необходимо за колективен живот, веднъж в седмицата, а понякога и по-често, се четат беседи на здравни и земеделски теми. На присъстващите се сервира кафе, чай, безалкохолни напитки и захарни изделия, дарявани от най различни магазини, а през септември миналата година проведохме екскурзия до комплекс "Етъра" в Габрово, осигурена изцяло от общината.
Присъстващите членове на организацията се включиха много активно в работата на събранието. Множество въпроси бяха зададени на ръководството, на г-жа Романова и на г-н Йорданов. Питахме за асистентските програми, за социалното подпомагане, за административното и търговското обслужване, за достъпа до околната градска среда. Направени бяха и редица конкретни предложения за подобряването на условията за живот за хората с увреждания от нашия град.
На всички въпроси изчерпателно отговориха г-жа Романова, г-н Йорданов и г-жа Милка Танкова.
Г-жа Танкова и г-жа Сотирова от РСО Плевен дадоха висока оценка за работата на ТСО Левски.
След приключването на изказванията събранието гласува и одобри отчетния доклад и проекторешенията за бъдещата работа на управителния съвет. След изчерпването на дневния ред събранието бе закрито.
На всички присъстващи беше дадена по една закуска и безалкохолни напитки, осигурени от общината и фирма "НАСЛАДА". Благодарим на всички дарители за доброто отношение към нас!

Иванка ХРИСТОВАНазад

Всички статии на Брой 05, 2014

БЕЛЕЖИТИ БЪЛГАРИ
Над всичко остава радостта да се завърнеш на земята
ВЪТРЕШНО СЪЮЗНА ДЕЙНОСТ
В управителния съвет на ССБ
ИЗ ЖИВОТА НА ОРГАНИЗАЦИИТЕ
Добрич
Велико Търново
Велики Преслав
Левски
ПРЕМИЕРА
Георги Холянов отново сред пловдивчани
Броеница шарена
ПРОЕКТИ
Приключи проект "Активно включване в информационното общество"
РЕХАБИЛИТАЦИЯ
Национална конференция на тема "Социални аспекти на нарушеното зрение", град Пловдив
СПОРТ
Балканско първенство по шахмат за незрящи
Благодарим Ви за всеотдайността
"Витоша" покори Сараево
Архив на изданието
1 2 3 4 5