Брой 05, 2014

Тема: СПОРТ

Благодарим Ви за всеотдайността


На тържественото откриване на Балканския шахматен турнир, проведен в София от 10 до 13 април, официални гости бяха кметът на столична община г-жа Йорданка Фандъкова, заместник-кметът по социалните въпроси г-жа Албена Атанасова, директорът на дирекция "Социални дейности" към Столична община г-жа Минка Владимирова, както и председателят на ССБ г-н Васил Долапчиев. Началото на тази значима международна спортна проява стана повод Съюзът на слепите да изрази огромната си признателност към Столична община за готовността им винаги да откликват на потребностите на хората със зрителни проблеми и за цялостната им социална политика. От няколко години Балканският шахматен турнир се провежда под патронажа на столичният кмет и с финансовата подкрепа от личния фонд на г-жа Фандъкова и дирекция "Превенция и спорт" към Столична община и съфинансиране от Софийската регионална организация на ССБ.
В присъствието на чуждестранните ни гости, участници в спортната проява, представителите на различните институции на незрящите хора в България – Национално читалище на слепите "Луи Брайл 1928", ЦСРИ – София, "Успех" София, и много членове на ССБ, г-н Долапчиев награди с най-високото съюзно отличие – медал за особени заслуги, кмета на Столична община Йорданка Фандъкова.
Отчитайки отношението на най-голямата община в България – Столична община като институция, която работи на една твърде голяма по численост на населението и по площ територия, Съюзът на слепите в България й присъди най-високото отличие за институция, работеща в областта на хората със зрителни увреждания – статуетката "Хуманитатис Кауза".
Със златна значка бе удостоена г-жа Албена Атанасова – заместник-кмет по социалните въпроси, която вече втори мандат защитава правата и интересите на хората с увреждания на територията на Столична община.
И както се изрази г-н Долапчиев: "Във всеки пчелен кошер трябва да има и пчелички, които да правят мед". Такава е г-жа Владимирова, която в продължение на десетки години отдава живота си на проблемите на столицата във всички аспекти на социалната политика. Затова нашата организация прави дълбок поклон пред нея и й благодари. С тези думи председателят на ССБ удостои с отличието "Златна значка" директора на дирекция "Социални дейности" към Столична община г-жа Минка Владимирова.
Като благодари за високата оценка на своята работа и работата на своя екип, г-жа Фандъкова увери присъстващите, че всички те работят с голямо сърце за това възможностите за изява и условията на живот на хората със зрителни проблеми да се подобряват непрекъснато.

Марина ПЕТКОВАНазад

Всички статии на Брой 05, 2014

БЕЛЕЖИТИ БЪЛГАРИ
Над всичко остава радостта да се завърнеш на земята
ВЪТРЕШНО СЪЮЗНА ДЕЙНОСТ
В управителния съвет на ССБ
ИЗ ЖИВОТА НА ОРГАНИЗАЦИИТЕ
Добрич
Велико Търново
Велики Преслав
Левски
ПРЕМИЕРА
Георги Холянов отново сред пловдивчани
Броеница шарена
ПРОЕКТИ
Приключи проект "Активно включване в информационното общество"
РЕХАБИЛИТАЦИЯ
Национална конференция на тема "Социални аспекти на нарушеното зрение", град Пловдив
СПОРТ
Балканско първенство по шахмат за незрящи
Благодарим Ви за всеотдайността
"Витоша" покори Сараево
Архив на изданието
1 2 3 4 5