Брой 08, 2007

Тема: ИЗ ЖИВОТА НА ОРГАНИЗАЦИИТЕ

С един куршум - два заека


От 15 до 17 юни тази година се проведе фестивалът на старата градска песен "Под липите златен прах се рони".
"Под липите златен прах се рони"!
Колко е романтично! А когато отидеш в Стара Загора и усетиш аромата на липите, ще си помислиш, че се намираш в парфюмериен магазин. Може би затова организаторите на Старозагорския фестивал на старата градска песен са избрали точно този месец за провежданеуто му. Цъфналите липи и прекрасната музика се сливаха в едно прекрасно и неделимо цяло.
Вокална група "Люлин" отпътува рано сутринта на 15 юни за Стара Загора. Пристигнахме в 11 часа, по най-бързия начин се настанихме в хотела и отидохме в стария театър, където се провеждаше фестивалът. Нашето представяне беше в 12:30 часа. Поради големите горещини след това освободих певиците да почиват, а аз останах да слушам до вечерта. В 17:30 часа изнесоха списъците с участниците във вечерния концерт - "Най-доброто от деня". Бяхме включени и ние. Във вечерните часове се представихме още по-блестящо.
Предупредиха ни да чакаме за резултат за гала-концерта на следващия ден. Но ние бяхме включени и в другия фестивал - "Нежни чувства" в град Пловдив. Проведохме разговор с директора на "Нежни чувства" г-жа Йоргова и датата на изпълнението ни там бе променена за 17-ти, неделя. На обяд в събота, 16-ти, напуснахме хотела и с багажите се придвижихме към театъра. Любезната организаторка на фестивала Таня Михайлова ни настани в една гримьорна и ни даде ключ. В 18:30 часа бяха обявени 20 наградени участници, между които бяхме и ние. По възходящ ред вокална група "Люлин" бе предпоследна. След нашето изпълнение на гала-концерта бяхме наградени с диплом, лауреатско звание и парична награда. Последна след нас беше група "Рамона" от града домакин. След това отпътувахме за Пловдив. Изморени от жегата пренощувахме в Рехабилитационния център и на сутринта в 9:30 часа бяхме в Профсъюзния дом, където се провеждаше фестивалът "Нежни чувства". Поради немного добрата организация участието ни беше насрочено за 14 часа. Състезателният ден завърши в 16:30 часа. Последва голямото чакане на решението на журито. Час по-рано изпратих певиците да съберат багажа от стаите, където нощувахме. Ние с Рангел Попов останахме да получим наградата. Бяхме удостоени с диплом, лауреатско звание и първи том от "Събрани стари градски песни" на Николай Кауфман. Отпътувахме за София в 18 часа. И на двата фестивала ни наградиха за най-добро изпълнение на авторската песен "Недей" по музика на Величка Гушева-Кърпарова, текст на Албена Алексиева и аранжимент на Развигор Попов.
От сърце ви благодарим, приятели, за песента, която ни поверихте!
Най-сърдечно благодарим и на РУС София, че ни помогнаха да се изявим пред цяла България с участието ни на двата фестивала. С един куршум - два заека!

Райна МИТИНА, художествен ръководител на вокална група "Люлин"Назад

Всички статии на Брой 08, 2007

IN MEMORIAM
170 години от рождението на Васил Левски
ВЪТРЕШНО СЪЮЗНА ИНФОРМАЦИЯ
ССБ открива "Лятна практика 2007"
ГЛАСОВЕТЕ НА НАШИТЕ КНИГИ
Запознайте се с Вероника Лилова
ИЗ ЖИВОТА НА ОРГАНИЗАЦИИТЕ
Вести от Добрич
С един куршум - два заека
ИНФОРМАЦИОННА БАНКА "ЗАРИ"
Виното предпазва от кариес
Оцветител в наденици и кюфтета предизвиква рак
Медикаментозното лечение на наднорменото тегло помага на лекарствата за кръвно да действат
Стволови очни клетки ще лекуват слепота
ЛИЧНО МНЕНИЕ
Заговор на петима държавници срещу болните и възрастните
ОБЩЕСТВО
София - по-удобна и по-достъпна за незрящите
Читалищен форум
Новини от Европейския съюз на слепите
ОФТАЛМОЛОГИЯ
Клетъчни трансплантанти възстановяват зрението
ПИСМА НА ЧИТАТЕЛИ
Поет на всички времена
ПРАЗНИЧНО
15 Август - Голяма Богородица
ПРОЕКТИ
Техническа помощ на Института за публична администрация и европейска интеграция за разработване на програми и провеждане на обучение за малцинства и уязвими групи
СЪРЕВНОВАНИЯ ПО ГРАМОТНОСТ
София
Силистра
Архив на изданието
1 2 3 4 5