Брой 10, 2014

Тема: СПОРТ

Честит рожден ден на "Вихър" Варна


За един спортен клуб десет години живот са и много, и малко, зависи от постигнатите през това време резултати.
Обединен спортен клуб на сляпо-глухите "Вихър" Варна вече десет години върви по пътя на успехите, доказвайки непрекъснато на обществото, че има своето място в спортния живот на нашата морска столица. Успехите на клуба в националните и международните турнири и първенства са безчет и затова признанието на Варненската община е напълно заслужено. Два поредни мандата председател на "Вихър" Варна е нашият приятел и съмишленик Ваньо Биячев. С него се познаваме още от началото на създаването на нашите спортни клубове. С много хъс и желание цяло десетилетие той води своите членове по спортните форуми, активира ги и със собствения си пример показва как един човек с увреждания може да бъде равностоен на здравите хора, та дори и малко повече от тях в определени моменти.
И тази година г-н Биячев, въпреки финансовата криза, не пропусна да организира спортно мероприятие, на което да покани за участие членовете на останалите клубове от Националната спортна федерация на сляпо-глухите в България.
Всъщност това не беше спортен турнир, а празник по случай десетия рожден ден на варненския клуб на сляпо-глухите спортисти.
Въпреки че юбилеят беше едва два дена след турнира по канадска борба в град Кърджали, партито премина много емоционално и на изключително високо ниво.
Нашата група от Пловдив пристигна рано сутринта и след настаняването ни в мястото за нощуване се отправихме към Културния дом на слепите, където се проведе първата част от празничния ден. Ваньо Биячев и неговият екип ни обгрижваха през цялото време с необходимото внимание и топлота. Заедно със Станчо Добрев, Митко Хинев и Ганка Параскевова председателят на спортния клуб беше непрекъснато около нас, грижеше се да не останем гладни или жадни. Поради общото приятелско веселие и суетене малко закъсняхме с началото на спортното мероприятие, но в крайна сметка то все пак започна. По случай празника Ваньо беше организирал надпревара в две от популярните напоследък при нас спортни дисциплини – канадска борба и спортна табла. Двата турнира започнаха почти едновременно и битката се разрази с пълна сила. И на единия и на другия фронт вреше и кипеше. Някои от състезателите дори ставаха от масата за табла, отиваха на масата за канадска борба и се връщаха обратно да продължат със следващата среща. За съжаление в един момент, без да усетим, дойде краят на спортната част от програмата. На двора под хладната сянка на дърветата започна награждаването на заелите почетните места състезатели. Ваньо Биячев поднасяше грамотите и благодареше на включилите се в състезанията гости.
Чуден човек – вместо ние да му благодарим за всичко, което направи за нас, той ни изказваше своята благодарност, че сме дошли на мероприятието му. Но той си е такъв. Не говори много, а си върши работата както трябва. Взелите участие отбори поднесоха своите поздравления към него по случай юбилея на клуба и му пожелаха още десет по десет години лично здраве и много спортни успехи.
Втората част от празничната програма се състоя в механа "Тракийци". Вкусната вечеря и приятната музика в механата допринесоха за прекрасното настроение на всички присъстващи. Тук във Варна по време на десетгодишния юбилей на нашите приятели от спортен клуб "Вихър" изживяхме едни незабравими мигове, които, надявам се, всеки от нас ще помни години напред.
Честит юбилей, скъпи приятели, желаем ви здраве и много спортни успехи!

Кирил ДАМЯНОВНазад

Всички статии на Брой 10, 2014

ВЪТРЕШНО СЪЮЗНА ДЕЙНОСТ
В управителния съвет на ССБ
ГЛОБУС
Химикалките за Белия дом
Той направи това, което трябваше да направи
ЕСЕ
Най-добрият човек, когото познавам
ИДЕЯ
Свободна мрежа на компютърните потребители
ИНТЕРВЮ
Тайнството "Йога"
КОНЦЕРТ
Богат е този, който дава
ПЪТЕПИС
По каналите на Венеция
СПОРТ
Честит рожден ден на "Вихър" Варна
Държавно първенство по шоудаун
Спортен риболов
ЮБИЛЕЙ
Метаморфозите на Тачката
Архив на изданието
1 2 3 4 5 6