Брой 11, 2014

Тема: ИЗ ЖИВОТА НА ОРГАНИЗАЦИИТЕ

Видин


"Октомврийски слънчев ден.
Пиратски пъб, маси подредени.
В ъгъла белите бастуни в
сноп чакат часовете подарени
И в душата на незрящия се
ражда чувството да бъде малко сноб."

Така започна тържественото честване на Международния ден на белия бастун - 15 октомври, за което на седми същия месец г-жа Пенка Иванова - председател на ТСО Видин, събра УС, който реши на точната дата съюзните членове да се съберат в заведението "Пиратски пъб" и на собствени разноски до 5 лева да отбележат датата.
Тъй като не се намери спонсор, г-н Петко Рангелов предложи за хората в по-трудно материално положение УС да гласува отпускане до 5 лева на човек от парите, събрани от членски внос. Така хората се увеличиха.
С пристигането си по обяд всеки беше настаняван от г-жа Пенка Иванова и сътрудничката Юлия Илиева на масата, където го чакаше гощавката, а бастуните един след друг се редяха в ъгъла и образуваха сноп. Всички се здрависваха и прегръщаха със своите приятели.
Емоционалният им и духовен свят намери за малко хубав подслон в добре обзаведения ресторант, за което сърдечно благодарим на управителя и персонала. В увлекателния разказ на г-жа Иванова за Деня на белия бастун бе отбелязан и тревожният факт, че шофьорите нямат необходимите познания как правилно да реагират, когато покрай техния автомобил се появи незрящ пешеходец с бял бастун. След отправените поздрави г-н Петко Рангелов бе подготвил по чаша искрящо черно вино за всеки от неговия личен "винпром". Обядът започна. След почерпката разговорите се насочиха към други мероприятия, които въпреки пречките от финансов характер, ще се борим да се осъществят.
Денят в оранжево пристъпяше бавно по разпилените листа. Слънцето отиваше към залез, ние се разотидохме по домовете си при хората, които ни обичат.

Петър ПЕТРОВНазад

Всички статии на Брой 11, 2014

ИЗ ЖИВОТА НА ОРГАНИЗАЦИИТЕ
Велики Преслав
Велико Търново
Варна
София
Добрич
Пловдив
Долни Дъбник
Видин
ИНТЕРВЮ
Живея така, че да мога да помагам на другите
КОНКУРС
Поетичен конкурс "70 години от рождението на Георги Братанов"
ОБЩЕСТВО
Делото на слепите и обществените промени
Време е ЕС да престане да игнорира незрящите хора
ПРОЕКТ
Млади изследователи представиха иновации за нуждите на възрастните хора
Архив на изданието
1 2 3 4 5 6