Брой 04, 2015

Тема: ИЗ ЖИВОТА НА ОРГАНИЗАЦИИТЕ

Добрич


Здравето - безценно богатство

По повод 7 Април - Международният ден на здравето, в "ХобиСклуб" се състоя една много мила и топла среща с д-р Рада Отузбирова. Разговорът засегна реформите в здравеопазването и полезни съвети за социално значимите болести - диабет и очни усложнения, сърдечносъдови и онкологични заболявания.
Темата за реформите в здравеопазването разпали духовете на присъстващите, като възникнаха въпроси за направленията към специалисти, обслужването на здравно неосигурените лица, за издаването на решения от ТЕЛК.
Значими въпроси зададоха Иванка Боянова, Светла Стоева, Иванка Георгиева, Данчи Тодорова, Иван Тодоров, Янко Златев. Всички получиха удовлетворение от отговорите на гостенката.
От особено значение беше въпросът за незаплащането на пенсиите до получаването на решение от социалното министерство и НОИ.
Срещата завърши с непринудени приятелски разговори.
Д-р Отузбирова почерпи с ръчно приготвена от самата нея баница и еклери, а рожденичките Иванка и Вича се отчетоха с бонбони.

Иван ТОДОРОВ

Великден в "ХобиСклуб"

На третия ден от Великото Възкресение Христово чествахме най-хубавия и почитан християнски празник. Спасителят Христос, Синът Божий, понесе страданията на кръста, за да изкупи греховете на цялото човечество. Неговото Свято Възкресение показва Божия промисъл да пребъде Добротата и Любовта между хората.
На тази среща, посветена на празника, кратка беседа изнесе Веселина Малчева. Тя ни припомни великденските ритуали в храма и в бита и ни запозна с приемането на благодатния огън като символ на вярата и благоденствието.
На великденската трапеза традиционно присъстваха шарените яйца и козунаците. Проведе се импровизиран конкурс за най-шарено яйце. Неутрален журиращ беше г-жа Тако Аркелиян от Детска ясла № 4.
Бяха избрани три от най-красиво нашарените яйца - на Руска Георгиева, Мима Русева и Магда Благоева.
Пожелахме си здраве и благоденствие с поздравите "Христос воскресе" и "Воистина воскресе". Опитахме от козунаците и домашно приготвените сладки.

Иван ТОДОРОВНазад

Всички статии на Брой 04, 2015

ВЪТРЕШНО СЪЮЗНА ДЕЙНОСТ
В управителния съвет на ССБ
ГЛАСОВЕТЕ НА НАШИТЕ КНИГИ
Един висок и суров тест за мен
ИЗ ЖИВОТА НА ОРГАНИЗАЦИИТЕ
Добрич
Монтана
КОНКУРС
Програма "Христо Ботев" на БНР обявява поетичен конкурс "Зрящи сърца" за хора с увредено зрение
ЛИТЕРАТУРА
Скандален, дори суперскандален!!!
ОТНОСНО
Кошничарска фиеста преди Връбница
СПОРТ
Състезание по стрелба с лък между журналисти и незрящи
Архив на изданието
1 2 3 4 5