Брой 04, 2015

Тема: ИЗ ЖИВОТА НА ОРГАНИЗАЦИИТЕ

Монтана


Посрещнахме пролетта

По случай Първа пролет тридесет и един човека от Бойчиновци и Монтана и техни придружители поеха по маршрут Бойчиновци - Монтана - Враца - хижа "Пършевица". Кметът на община Бойчиновци Светлин Сретениев ни подсигури автобус.
Природата бе с нас – посрещна ни светъл и прохладен ден. На хижата имаше 50-60 см сняг. Влековете работеха и любителите на ските рационално използваха слънчевия почивен ден.
Настанихме се набързо и с детски трепет се втурнахме отново навън. Снегът привличаше със свежия си блясък, гърдите ни се отваряха и с наслада дишахме чистият въздух. Пред вратата сякаш нас чакаха шейните. Мнозина с ентусиазъм се спускаха по пързалката, макар че обратният път бе труден. Търкаляхме се в натрупалия сняг, бихме се със снежни топки и забравихме, че не сме деца. Така неусетно премина денят ни. Привечер в хижата се стоплихме около камината, хапнахме печено на жар месо и до 3 часа на другия ден играхме хора, танцувахме, пяхме и се любувахме отблизо на звука на тарамбуката. "Прогонихме" зимата, която не искаше да си отиде, и посрещнахме пролетта.
На другия ден към 10 часа поехме по обратния път към дома.
Наблюдавайки с внимание ведрите лица на хората, още веднъж се убедих, че общите мероприятия и хубавите традиции правят организацията ни единна и сплотена.
Разделяйки се, всеки отнесе със себе си весело настроение и много хубави мигове за спомен.

Снежана АТАНАСОВАНазад

Всички статии на Брой 04, 2015

ВЪТРЕШНО СЪЮЗНА ДЕЙНОСТ
В управителния съвет на ССБ
ГЛАСОВЕТЕ НА НАШИТЕ КНИГИ
Един висок и суров тест за мен
ИЗ ЖИВОТА НА ОРГАНИЗАЦИИТЕ
Добрич
Монтана
КОНКУРС
Програма "Христо Ботев" на БНР обявява поетичен конкурс "Зрящи сърца" за хора с увредено зрение
ЛИТЕРАТУРА
Скандален, дори суперскандален!!!
ОТНОСНО
Кошничарска фиеста преди Връбница
СПОРТ
Състезание по стрелба с лък между журналисти и незрящи
Архив на изданието
1 2 3 4 5