Брой 04, 2015

Тема: СПОРТ

Състезание по стрелба с лък между журналисти и незрящи


На 22 март 2015 г. в тренировъчната зала на "Арена Армеец" се проведе състезание по стрелба с лък. В него се съревноваваха отборите на журналистите от Българската национална телевизия и зрително затруднените стрелци от Спортен клуб за интеграция "Витоша". Турнирът бе в рамките на кампанията за събиране на средства за направата на мобилно приложение за навигация за смартфони за незрящи.
В партньорство между БНТ и федерация "Спорт за хора със зрителни увреждания" усилията за събиране на средства продължават. До момента са набрани около 4 000 лева или една пета от първоначално заложената сума за осъществяване на проекта, който най-напред ще бъде за столицата, а при успешен старт ще продължи и за останалата част от страната.
В отбора на журналистите бяха популярни лица като Цветелина Абрашева, Даниел Чипев, Валери Генов, Добрина Чешмеджиева, Даниел Михайлов, Спас Кьосев, Златимир Йочев, Косара Николаева, Радина Жекова и, разбира се, основният двигател на кампанията Мария Чернева, както и други представители на държавната телевизия.
Отборът на незрящите бе в състав държавната шампионка по стрелба с лък Стела Стефанова, Илинка Дилкова, Стефани Йонкова, Петя Гълъбова, Димитър Димитров, Любомир Василев и Иван Янев.
Имаше преки включвания от залата както в предаването "Денят започва с Георги Любенов", така също и в обедните новини на БНТ.
Регламентът предвиждаше по 1 контролна серия и 3 състезателни. 1 серия се състои от 3 стрели, така максимумът точки, които можеше да събере всеки състезател, бе 90.
Съдия беше Калинка Иванова - генерален секретар на федерацията по стрелба с лък, а инструктори бяха Иван Тодоров и Юлиан Иванов.
В крайна сметка с 465 точки срещу 332 точки отборът на "Витоша" победи отбора на журналистите от БНТ.
Кампанията продължава с набирането на средства чрез есемес на кратък номер 17 777 с текст DMS MOBILEN и чрез директни дарения по банков път.
Всички дарители могат да се видят на сайта на БНТ.Назад

Всички статии на Брой 04, 2015

ВЪТРЕШНО СЪЮЗНА ДЕЙНОСТ
В управителния съвет на ССБ
ГЛАСОВЕТЕ НА НАШИТЕ КНИГИ
Един висок и суров тест за мен
ИЗ ЖИВОТА НА ОРГАНИЗАЦИИТЕ
Добрич
Монтана
КОНКУРС
Програма "Христо Ботев" на БНР обявява поетичен конкурс "Зрящи сърца" за хора с увредено зрение
ЛИТЕРАТУРА
Скандален, дори суперскандален!!!
ОТНОСНО
Кошничарска фиеста преди Връбница
СПОРТ
Състезание по стрелба с лък между журналисти и незрящи
Архив на изданието
1 2 3 4 5