Брой 05, 2015

Тема: СПОРТ

С воля за победа и през новата година


На 22 януари 2015 г. се състоя годишно събрание на спортен клуб "Изгрев" Пловдив. Събранието премина делово, по всички организационни правила. Отчетен доклад за 2014 г. изнесе председателят на клуба Андон Кисьов, по финансовата отчетност докладва членът на УС на клуба Георги Генов. Анд. Кисьов съобщи информация, с която всички членове на клуба могат да се гордеят – за 2014 година спортната федерация за хора със зрителни увреждания е поставила СКЛУ "Изгрев" Пловдив сред четирите клуба І категория, от 27-те членуващи във федерацията, по комплекс одобрени от нея критерии. След това председателят представи спортния календар за новата 2015 г.
Последваха оживени, в основната си част конструктивни разисквания. Едни от важните решения, които събранието взе, бяха следните:
- Всяка първа сряда от месеца да се провеждат заседания на УС съвместно със секционните отговорници, на които да се обсъждат текущите въпроси и предстоящите задачи, като се набелязват своевременни мерки за решаване на възникнали проблеми.
На разговори с ръководството на спортен клуб "Марица" към НАСГБ, където също участват членове на ССБ, да се изчистят взаимоотношенията между двата клуба.
- През 2014 г. СКЛУ "Изгрев" по отношение финансирането на спортната си дейност е разчитал основно на РСО Пловдив и в много по-малка степен на субсидията от община Пловдив и на събрания членски внос. Като приоритетна задача пред ръководството на клуба се поставя включването в проекти с други партньори и търсенето на спонсори за осъществяването на по-значими спортни изяви.
- Подобряване работата в секцията по лека атлетика – сформиране и окомплектоване на боеспособен тим, оборудването му с подходящи спортни пособия и осигуряване на подходящи условия за тренировка. Бе избран нов отговорник на секцията.
На 26 февруари спортният сезон бе открит с вътрешен турнир по спортна табла. Участваха 8 мъже и 4 жени при следния регламент: Сформираха се 3 предварителни групи по 4 състезатели, в които всеки участник играе срещу останалите трима в групата. Дамите образуваха самостоятелна група, а мъжете попадаха в една от останалите две групи по жребий. Момичетата излъчиха победител след оспорвана игра на всяка срещу всяка – това беше Светла Колева. При мъжете класиралите се на първо място в двете групи във вътрешногруповата фаза се срещнаха, за да определят първия и втория, а класиралите се на вторите места в групите – за да определят третия и четвъртия в крайното класиране. Оспорваният двубой за първото място между мъжете беше между Тома Паскалев и Андон Кисьов, като Паскалев завоюва победата.
От 27 до 29 март в Банско се проведе първенство, организирано от федерацията по канадска борба, чийто лицензиран член е и нашият клуб. Участниците от СКЛУ "Изгрев" се представиха подобаващо – спечелиха 11 призови места. При жените до 70 кг. Емка Танова и Ася Бурова си разделиха първите и вторите места на дясна и лява ръка, третите места и на двете ръце бяха за Анета Христова. Хасмик Варданян спечели трето място на дясна ръка в категория над 70 кг. При мъжете, където конкуренцията е страшна, Данаил Караджов-младши зае второ място на дясна ръка, а Никола Стоянов второ на лява и трето на дясна в категория до 70 кг. Венцислав Георгиев бе на трето място на дясна ръка в категория над 90 кг. Четирима наши състезатели се подготвят за участие в Европейското първенство по канадска борба през юни в София.
От 16 до 19 април под патронажа на столичния кмет Й. Фандъкова в София се проведе шахматна балканиада за незрящи, организирана от РСО София. СКЛУ "Изгрев" Пловдив бе представен от четиримата шахматисти, заели челните места на вътрешния турнир – Расим Низам, Милко Кичуков, Данаил Караджов-старши и Петър Кисьов. Нашият отбор зае пето място от 18 участващи тима, като Македония, Молдова, Румъния, Сърбия и Турция се представляваха от националните си състави, а 13-те български отбора бяха клубни.
Последните изяви са от лекоатлетическите състезания, организирани на 7 и 8 май в Силистра от федерация "Спорт за хора със зрителни увреждания". Секцията по лека атлетика в нашия клуб тепърва набира скорост, но това не попречи на тримата ни участници да завоюват 8 призови места. Андон Кисьов е първи при мъжете на бягане 200 м, втори на 100 м и втори на дълъг скок. При жените Ася Бурова е първа на мятане на диск и трета на дълъг скок, а Хасмик Варданян е втора на дълъг скок, трета на тласкане на гюле и трета на мятане на диск.
Изявите на риболовната секция на клуба предстоят през месеците юни и юли.

Георги ГЕНОВНазад

Всички статии на Брой 05, 2015

24 МАЙ - ДЕН НА СЛАВЯНСКАТА ПИСМЕНОСТ И КУЛТУРА
"Една малка нация като вашата може да бъде основополагащ камък на бъдещата култура на Европа"
300 000 000 пишат с нашата азбука
9 МАЙ - ДЕНЯТ НА ПОБЕДАТА
70 години от разгрома на Третия Райх
"Вашингтон Пост": Не забравяйте, че СССР спаси света от Хитлер
IN MEMORIAM
Валентина Мардеросова
ВИСОКИ ТЕХНОЛОГИИ
"Епъл" представи официално своя смарт часовник
ВЪТРЕШНО СЪЮЗНА ДЕЙНОСТ
В управителния съвет на ССБ
ДО ЧИТАТЕЛИТЕ
Честит 24 май, скъпи приятели!
ИЗ ЖИВОТА НА ОРГАНИЗАЦИИТЕ
Кирково
Добрич
Левски
ПРЕЗ ПОГЛЕДА НА ДРУГИТЕ МЕДИИ
Достойно за пример и възхищение
СПОРТ
Балканиада по шахмат за незрящи
Държавно първенство по лека атлетика за незрящи
Държавно първенство по голбал за девойки и жени
С воля за победа и през новата година
Архив на изданието
1 2 3