Брой 06, 2015

Тема: ИЗ ЖИВОТА НА ОРГАНИЗАЦИИТЕ

Добрич


Трансгранична Добруджа - позната и непозната

Това е заглавието на одобрения и финансиран от бюджета на община град Добрич проект граждански инициативи в полза на местната общност, спечелен от "ХобиСклуб".
Целта на този проект е 50 човека в неравностойно положение да обменят знания за историята на трансгранична Добруджа. В рамките на дейностите по него ще се осъществят работни срещи-разговори за обмен на добри практики в кметство Негру Вода с ръководството на Асоциация "Пентру Нева садорулор" и с музейни специалисти в Националния музей по история и археология в Констанца. Срещите са уговорени от музейния специалист от Добричкия исторически музей Ивелина Романова и председателя на "ХобиСклуб" Иван Тодоров.
Това пътуване цели да породи живи спомени и да запознае аудиторията с културно-историческото наследство на Северна Добруджа. Всеки участник в проекта ще може да потърси корените на историята на своите предци в Северна Добруджа - от разказите и преданията на близки и познати, от написаното в апокрифни книги и исторически извори.
Проектът се посвещава на 75-годишнината от Крайовския договор и възвръщането на Южна Добруджа към България.

Иван ТОДОРОВ

Подари ми море

Това бе заглавието на фестивала за стара шлагерна градска песен, организиран от общините Генерал Тошево и Шабла заедно с кметствата Спасово и Крапец на 6 и 7 юни с любезното домакинство на Димитрина и Димитър Катранджиеви. Комплексът "Яница" приюти 35 певчески състава, които дариха своя певчески талант на многобройната публика, а тя от своя страна отвърна с бурни аплодисменти.
С голяма радост споделяме информацията за участието на певческата група "Да останем млади" при "ХобиСклуб", съставена от слепи и слабовиждащи хора. Ръководителката на състава Светла Стоева и хористките възпламениха публиката с песента на Веселина Малчева "Добруджа равна, здравей!".
Това бе един празник на таланта и духа.
Затова и наградите - статуетка, грамота, диплом и парична сума, бяха заслужени.
Благодарим на организаторите Мария Господинова и Недка Михайлова, кметовете на Генерал Тошево, Шабла, Спасово и Крапец, на домакините от комплекс "Яница", както и на кмета на Добрич за осигурения транспорт.

Иван ТОДОРОВНазад

Всички статии на Брой 06, 2015

IN MEMORIAM
Напусна ни през май 1975 година
ВЪТРЕШНО СЪЮЗНА ДЕЙНОСТ
XVI Национално общо събрание на пълномощниците на Съюза на слепите в България
Отчет за дейността на Контролния съвет на ССБ през периода 01.05.2014 – 30.04.2015
ЕВРОПЕЙСКИ ОБМЕН
Програма за обмен за младежи със зрителни затруднения в Анже, Франция – 12-17 април 2015
ИЗ ЖИВОТА НА ОРГАНИЗАЦИИТЕ
Добрич
Плевен
Монтана
Велики Преслав
Кърджали
Русе
ИСТОРИЯ
Погледни Апостола в очите
КОНКУРС
Традицията продължава
ПАЛЕЧКО
90 години Ден на детето
ПОЗДРАВ
Юли е!
СПОРТ
Низам с бронз от игрите в Сеул
Незрящ борец прави фурор в САЩ
Архив на изданието
1 2 3 4 5