Брой 06, 2015

Тема: ИЗ ЖИВОТА НА ОРГАНИЗАЦИИТЕ

Монтана


Кулинари мериха сили

Пълнен шаран, кашкавалени хапки, местни и постни ястия, баници, питки и торти са само малка част от тридесет и осемте вкусотии, подредени в кулинарната изложба на ТСО Монтана. От красиво аранжираните маси в голямата зала на ресторант "Житомир" в нашия град се усмихваше торта "Снежен човек", кекс "Овен", таралежи от кюфтенца и маслини, пиленца в гнезда, пингвини, та дори и "Земното кълбо". Някои от участниците се явиха с повече от едно блюдо. На видно място бяха поставени и 8 гост-асортимента, приготвени от специалисти.
Председателят на РСО Монтана Атанас Иванов поздрави присъстващите и сподели, че макар това да не е първата изложба, организирана от териториалната организация, е приятно изненадан.
Журито бе истински затруднено в оценяването на домашно приготвените специалитети. Председателят Лиляна Кожухарова - бивш преподавател и специалист в сферата на общественото хранене, Снежана Методиева и Ива Петкова изказаха изключителното си задоволство от кулинарните шедьоври. Външният вид и вкусовите качества бяха определящи в класирането. Наред с жените тази година имахме и четирима мъже, които показаха, че са равностойни готвачи.
Първо място в оспорваната надпревара спечелиха:
- за най-добро ястие - "Земното кълбо" на Видка Горанова;
- най-добър десерт - "Сладки мъфини" на Юлия Пламенова;
- най-добро тестено ястие - "Баница със сирене" на Димитър Митов.
Награди получиха и Иван Велев за пълнен шаран, Йорданка Никулина за торта "Ади" и Валентина Александрова за зелник.
Гости на изложбата от Община Монтана бяха Александър Герасимов – директор на Дирекция "Хуманитарни дейности", Светла Савова, Тодор Симеонов от Агенцията за хора с увреждания за Северозападна България, председателите и сътрудниците на местните организации на Съюза на инвалидите в България, Българска асоциация "Диабет" и Съюза на глухите в България.
Благодарим за неоценимата помощ, оказана ни от президента на фирма "Елина М" г-н Митко Петров, който ни предостави голяма част от хранителните продукти за приготвянето на ястията, и на доц. Борислав Великов за паричното дарение от 100 лева.
Гостите и членовете на организациите си обмениха рецепти и кулинарни идеи, останаха доволни от вкусното мероприятие и си обещаха нови изненади.

Снежана АТАНАСОВАНазад

Всички статии на Брой 06, 2015

IN MEMORIAM
Напусна ни през май 1975 година
ВЪТРЕШНО СЪЮЗНА ДЕЙНОСТ
XVI Национално общо събрание на пълномощниците на Съюза на слепите в България
Отчет за дейността на Контролния съвет на ССБ през периода 01.05.2014 – 30.04.2015
ЕВРОПЕЙСКИ ОБМЕН
Програма за обмен за младежи със зрителни затруднения в Анже, Франция – 12-17 април 2015
ИЗ ЖИВОТА НА ОРГАНИЗАЦИИТЕ
Добрич
Плевен
Монтана
Велики Преслав
Кърджали
Русе
ИСТОРИЯ
Погледни Апостола в очите
КОНКУРС
Традицията продължава
ПАЛЕЧКО
90 години Ден на детето
ПОЗДРАВ
Юли е!
СПОРТ
Низам с бронз от игрите в Сеул
Незрящ борец прави фурор в САЩ
Архив на изданието
1 2 3 4 5