Брой 07-08, 2015

Тема: ИЗ ЖИВОТА НА ОРГАНИЗАЦИИТЕ

Плевен


Турнир по спортен риболов за незрящи

Областният управител на Плевенска област г-жа Ралица Добрева откри републикански турнир по спортен риболов за незрящи. Тя бе и патрон на събитието. Другите официални гости при откриването бяха зам.-кметът на Община Плевен г-жа Дамянка Владимирова, председателят на Съюза на слепите в България г-н Васил Долапчиев, г-жа Ташкова - директор на Дирекция „Интеграция на хората с увреждания” към Агенция за хората с увреждания и председателят на Регионална съюзна организация на ССБ - Плевен инж. Павлин Ангелов.
Турнирът се проведе от 10 до 12 юни 2015 г. на язовир "Табакова чешма" в Плевен по проект "Интегриране на хора с увредено зрение чрез спортен риболов" на Сдружение "Спортен клуб за хора със зрителни увреждания" – Плевен и Агенция за хората с увреждания.
"Риболовът е вероятно единственото спортно занимание, което съчетава в себе си едновременно и релаксация, и спортен хъс. Така се създават едни от най-веселите истории и здрави приятелства. Надявам се днес общият спортен дух и риболовната страст да обединят всички ви и да ви донесат много настроение и положителни емоции. Нека победи най-добрият! Наслука!", каза областният управител на Плевен Ралица Добрева, приветствайки участниците в състезанието.
"Изразяваме своята удовлетвореност, че в Плевен работи една от най-големите и активни организации на Съюза на слепите в България, а днешното събитие е поредното доказателство за нейната ползотворна дейност. Турнирът е повод да засвидетелстваме своето уважение и признание към хората със зрителни увреждания и усилията им да бъдат достойна част от нашата общност със своите личностни качества, високия си дух и енергията да ги отстояват", каза при откриването на турнира г-жа Дамянка Владимирова.
В първенството, което се проведе по регламента на федерация "Спорт за хора със зрителни увреждания", участваха над 50 състезатели от цялата страна. Областна администрация Плевен осигури наградите - статуетки за победителите, както и грамоти за всички участници.

Румен ПЕТКОВНазад

Всички статии на Брой 07-08, 2015

АБСУРД
Петима квестори пазят незрящ ученик да не препише на матурата!
ВЪТРЕШНО СЪЮЗНА ДЕЙНОСТ
В управителния съвет на ССБ
Програма за дейността на Съюза на слепите в България през 2015 година
ГЛАСОВЕТЕ НА НАШИТЕ КНИГИ
Запознайте се с Даниела
ИЗ ЖИВОТА НА ОРГАНИЗАЦИИТЕ
Добрич
Плевен
Кърджали
ИНТЕРВЮ
Екстремно изживяване
КОНКУРС
И се нареди сред баш майсторите
Щастливец
ЛЮБОПИТНО
Историята на едно специално кино в Пекин
Доброто няма почивен ден. Разказ за една разходка със слепи хора в парка.
НАСАМЕ С КЛАСИКАТА
165 години от рождението на Иван Вазов
ПРОЕКТИ
"Гражданска инициатива за уеб-достъпност в публичния сектор"
ПЪТЕПИС
По долината на река Сома
РАЗКАЗ
Куче за слепеца
СПОРТ
Държавни първенства по шахмат за жени и мъже със зрителни увреждания
ТЕХНОЛОГИИ
Български таблет за незрящи с престижно отличие
Архив на изданието
1 2 3 4 5