Брой 09, 2015

Тема: КОНЦЕРТ

Летен купон с "Веселите момчета"


Мощен купон разтърси Борисовата градина на 15 юли. В приятната лятна вечер "Веселите момчета" превзеха на абордаж сърцата на своите многобройни почитатели. Повече от 150 души, изпълнили естрадата до стадион "Българска армия", се насладиха на таланта на Светослав Калвин, Александър Попов и Тодор Митев. Сред тях имаше както специално поканени на събитието хора, така и съвсем случайно преминаващи със своите велосипеди влюбени двойки, поспрели за час да се разхладят с по някоя биричка и да послушат любимите си български песни.
Любовта влетя в пространството още с първото парче - "Две следи", и не пожела да си тръгне до края на шоуто. Нямаше начин – немирната птица не можеше да устои на очарованието на такива парчета като "Обич за обич", "Светът е за двама" и "Спри до мен", поднесени със собствения почерк и уникалното вокално майсторство на "Веселите момчета". Оригиналният аранжимент на "Девойко, мари, хубава", авторските композиции на групата, както и китката фолклор от Македонския край на родината ни тотално обраха точките и подготвиха публиката за кулминацията с библейски мотив – "Нека бъде светлина!". Още не бяха заглъхнали последните акорди на песента, когато хората взривиха парка с възгласи "Още, още!". Момчетата не останаха длъжни на верните си фенове и изкараха на бис прочутата "Клетва" от прекрасния български филм "Вчера". Накрая, естествено, остана време за автографи, снимки за спомен и весели закачки, след което, заредени с позитивна енергия, почитателите на добрата музика се разляха по улиците на юлска София.
С безусловния си талант, с артистичното си присъствие, дори с подбраното сценично облекло "Веселите момчета" за пореден път доказаха, че нещата могат да се случват, стига да я има онази доза толкова необходим професионализъм, която да разчупи стереотипа на самодейността. Останалото е въпрос на добра организация, частица помощ от страна на институциите и спонсорите и най-вече на реклама, без която е невъзможно да бъдеш забелязан в пазарния свят.
Концертът се осъществи с любезното съдействие на Столична община по програма "Култура" и беше нагледен пример за интеграция в действие. В музикалното изкуство няма зрящи и незрящи, а само можещи и неможещи. "Веселите момчета" го могат и го могат добре. Затова и имат своята аудитория и своите верни приятели далече извън пределите на Съюза на слепите в България. Не е ли именно това нещото, което изпълва думичката "интеграция" със съдържание!? И ако е това - защо не се инвестира достатъчно в него!?

Петър КАЛИНОВ



Назад

Всички статии на Брой 09, 2015

ИЗ ЖИВОТА НА ОРГАНИЗАЦИИТЕ
Добрич
Кърджали
Монтана
София
Пловдив
Плевен
ИНТЕРВЮ
Блиц
КОНЦЕРТ
Летен купон с "Веселите момчета"
ОБЩЕСТВО
Вече пазаруваме сами в "Билла"
ПОЛИТИКА
Защо и аз на избори?
ПРЕМИЕРА
С дъх на море
ПЪТЕПИС
На международна регата по Дунав




Архив на изданието
1 2 3 4 5