Брой 09, 2015

Тема: ИЗ ЖИВОТА НА ОРГАНИЗАЦИИТЕ

Добрич


Пет незабравими дни в Града под тепетата

От 6 до 10 юли четирима спортисти от спортен клуб "Устрем" – Добрич пребивавахме в Националния център за рехабилитация на сляпо-глухи "Хелън Келър" Пловдив. С нас бяха и приятели от Стара Загора и Варна. Поводът бе обучение по боулинг. Тренировките провеждахме в "Новотел" Пловдив. Обучителите ни бяха младите преподаватели Деян Славов, Ани Ройдева и Елена Атанасова.
Ежедневно провеждахме тренировки. Признавам си откровено, че в началото ми бе много трудно. Моята топка все попадаше в каналите. Елена ми даваше непрекъснато кураж с думите: "Няма да се даваш на някаква топка! Ти си упорито момиче". С течение на времето успявах да насоча немирната топка и тя започна да попада в целта. Радвах се като малко дете. Усилията ми бяха възнаградени.
През свободното време, когато нямахме тренировки по боулинг, ни организираха игри по дартс и спортна табла.
На 7 юли отидохме в Асеновград по повод откриването на спортния клуб "Станимашка светлина" към организацията на сляпо-глухите. Те разполагат с помещение, предоставено им от общината. Председателят на НАСГБ г-н Парапанов преряза лентата на новия клуб. За забавление ни представиха интересни игри, с които ще оползотворяват свободното си време сляпо-глухите от Община Асеновград.
Дните в Пловдив минаха неусетно. За пореден път изразявам своята благодарност към всички членове на екипа на Националния център - от хигиениста до директора. Когато човек работи с любов и обича хората, не може да няма отлични резултати. Винаги отивам с желание в това социално заведение, защото съм убедена, че ще бъда в приятелски ръце, които знаят как най-добре да ми окажат съдействие и подкрепа.
От сърце ви благодарим, мили хора!

Калинка КОВАЧЕВАНазад

Всички статии на Брой 09, 2015

ИЗ ЖИВОТА НА ОРГАНИЗАЦИИТЕ
Добрич
Кърджали
Монтана
София
Пловдив
Плевен
ИНТЕРВЮ
Блиц
КОНЦЕРТ
Летен купон с "Веселите момчета"
ОБЩЕСТВО
Вече пазаруваме сами в "Билла"
ПОЛИТИКА
Защо и аз на избори?
ПРЕМИЕРА
С дъх на море
ПЪТЕПИС
На международна регата по Дунав
Архив на изданието
1 2 3 4 5