Брой 11, 2015

Тема: ИЗ ЖИВОТА НА ОРГАНИЗАЦИИТЕ

Видин


Срещи на белите бастуни

15 октомври. Ден след християнския празник Петковден. Вятър, дъжд, студ, чадъри, таксита, лични автомобили и в определения час хората грижливо са се подредили. Събрахме се по повод Международния ден на белия бастун.
Нищо, че повикът на есента рони златните листа, ние още чувахме звънванията на телефоните си. Седем дена предварително председателят на ТСО Видин се обади за решението на УС за срещата.
Спонсор на мероприятието бяха аптеки "Рени" с любезното съдействие и организация от страна на бившия член на УС от екипа на г-жа Пенка Иванова - г-жа Иванка Велмушева.
Присъстващите съюзни членове бяха подобаващо настанени в бившия ресторант "Зодиак", а сега "Фреш бар и ресторант" за обяд. Гости на събирането бяха председателят на РСО Монтана г-н Атанас Иванов, сътрудничката г-жа Снежана Атанасова, председателят на Клуба на диабетиците г-жа Катина Иванова и заместник-председателят г-жа Лидия Любенова. След поздравленията и здрависванията и поднасянето на букети с цветя се премина към речите за значението на белия бастун за незрящия човек, който го ползва. Отбеляза се фактът, че шофьорите трябва да бъдат добре обучени да разбират езика на човека, който дава сигналите с бастуна, за да няма нежелателни инциденти. След тържествената част и кратката програма, изнесена от деца, се премина към официалния обяд.
Денят приключи с една задача по-малко. Но през следващите дни ни чакаха други и те трябваше да бъдат също решени, както винаги, без протакане.
От сърце и душа благодарим на председателя ни Рени Иванова, на управителния съвет, на гостите, на спонсорите от аптеки "Рени" и г-жа Велмушева, на персонала на "Фреш бар и ресторант" за доброто обслужване и приятната атмосфера.

Петър ПЕТРОВНазад

Всички статии на Брой 11, 2015

БЕЛЕЖКА
Един интересен факт
ВЪТРЕШНО СЪЮЗНА ДЕЙНОСТ
Общо отчетно-изборно събрание на пълномощниците от РСО София
Една перспективна среща в Етрополе
ИЗ ЖИВОТА НА ОРГАНИЗАЦИИТЕ
София
Велики Преслав
Пловдив
Троян
Видин
Добрич
Долни Дъбник
Велико Търново
ОБЩЕСТВО
Нова онлайн услуга за хора с нарушено зрение в НБУ
Достъпността не е прищявка
ПРОЕКТИ
Излезе първа част на "Метроводител за незрящи"
РАЗКАЗ НА БРОЯ
Облог
Архив на изданието
1 2 3 4 5 6