Брой 11, 2015

Тема: ИЗ ЖИВОТА НА ОРГАНИЗАЦИИТЕ

Велико Търново


Денят на белия бастун - повод за равносметка и мотивация

15 октомври – Денят на белия бастун, за ръководството на ТСО на ССБ във Велико Търново винаги е повод за равносметка на постигнатото и мотивация да мобилизираме своите умения, сили и енергия за благоденствието на нашата общност. Всеки в управителния съвет има свои специфични познания и способности, което ни прави един ефективен и дееспособен екип. В този материал искаме да споделим с читателите на списанието постигнатото от нас за последния изминал месец преди 15 октомври.

Индивидуален турнир по табла

На 7 октомври във Велико Търново се проведе индивидуален турнир по табла – кръг от селекциите за регионалното първенство.
Състезанието излъчи следните победители:
първо място - Валери Николов;
второ място - Димитър Станев;
трето място - Теодора Николова.

Заелите първите три места съставиха представителния отбор на ТСО Велико Търново за предстоящото регионално първенство.
Залата за състезанието ни беше предоставена от Регионална библиотека "П. Р. Славейков", за което благодарим на директора д-р Иван Александров. Обяд за участниците в турнира осигури "Българска демократична общност", на която сме признателни за дарителският жест.

Регионален турнир по табла

На 8 октомври в новооткритата спортна зала в Дряново се състоя регионалният турнир по табла за отборно класиране. В дух на спортен ентусиазъм нашите състезатели дадоха най-доброто от себе си, с което заслужиха и призовото място в турнира. Крайният резултат в това спортсменско състезание се оформи в следния ред:
Първо място зае отборът на ТСО Велико Търново с класиране по точки:
първи победител - Валери Николов;
втори победител - Ненчо Обретенов;
трети победител - Димитър Станев.
Второ място – отборът на ТСО Горна Оряховица.
Трето място – отборът на ТСО Габрово.

Златната купа на победителя бе връчена на отбора на ТСО Велико Търново от председателя на регионалната организация на ССБ в Дряново Минчо Ганев. След турнира за всички отбори беше осигурен обяд от страна на домакина РСО Дряново.

Регионален турнир по шахмат

На 10 октомври в Дряново се проведе регионален турнир по шахмат. Всяка организация беше изпратила най-добрите си състезатели, които пламенно защитаваха своите позиции на шахматната дъска. Целеустремено и мотивирано отборите залагаха на находчиви тактики и печеливши ходове, което доведе до излъчването на най-добрите в отборното класиране както следва:
първо място - ТСО Дряново;
второ място - ТСО Велико Търново;
трето място - ТСО Горна Оряховица.


Турнир по боулинг за незрящи

На 12 октомври по повод Международния ден на белия бастун териториалната организация на ССБ във Велико Търново с подкрепата на Лайънс клуб "Царевец - Велико Търново" организира и проведе турнир по боулинг за незрящи и слабовиждащи. Състезанието се проведе в Боулинг център "МОЛ - Велико Търново" и беше профилирано в две категории: индивидуално - мъже и индивидуално - жени. В поредица от десет тура всеки от участниците имаше възможност да покаже своите умения и да се бори за спечелването на първенството. В продължение на два часа боулинг пистите в залата бяха терен на оспорвана надпревара за точни попадения и време! Инвестираните умения, старанието и упоритостта на състезателите доведоха до следния резултат в класирането на финала:

Победители при мъжете:
златен медал и грамота за призово място спечели Ненчо Обретенов,
сребърен медал и грамота за второ място получи Пенчо Василев,
бронзов медал и грамота за трето място заслужи Димитър Станев.


Победители при жените:
златен медал и грамота за призово място завоюва Иванка Пушкарова, която със своите 84 години беше най-възрастният състезател,
сребърен медал и грамота за второ място получи Сийка Йорданова,
бронзов медал и грамота за трето място заслужи Цветанка Христова.


Наградите бяха връчени поименно на победителите от представители на спонсора - Лайънс клуб "Царевец - Велико Търново". Медалите осигури Община Велико Търново, а дипломите - Лайънс клуб "Царевец - Велико Търново". След състезанието за участниците в турнира Лайънс клуб "Царевец - Велико Търново" осигури обяд.

Екскурзия в долината на река Русенски Лом

На 13 октомври за съюзните си членове ТСО Велико Търново, с транспорт на Общината в старопрестолния град, организира екскурзия по маршрут - архитектурен паметник "Мост на Колю Фичето" край Бяла, комплекс "Скални църкви" край село Иваново в долината на река Русенски Лом, единствения в България действащ скален манастир "Свети Димитър Басарбовски" и "Екомузей с аквариум" в Русе. Административен сътрудник от страна на общината беше Пламена Спасова. Беседи за обектите и планиране на маршрута осъществи Пенчо Василев от УС на ТСО на ССБ във Велико Търново.

Тържествен обяд в Деня на белия бастун

На 15 октомври членовете на организацията отбелязаха Деня на белия бастун с тържествен обяд, осигурен от Лайънс клуб "Арбанаси - Велико Търново". В задушевна атмосфера отново се почувствахме като единна общност от хора, свързани по съдба, които си дават кураж в срещите с трудностите на живота.
В календарния план на териториалната организация на ССБ във Велико Търново са предвидени разнообразни културни и спортни прояви, което прави живота на нейните членове осмислен и пълноценен!

Пенчо ВАСИЛЕВНазад

Всички статии на Брой 11, 2015

БЕЛЕЖКА
Един интересен факт
ВЪТРЕШНО СЪЮЗНА ДЕЙНОСТ
Общо отчетно-изборно събрание на пълномощниците от РСО София
Една перспективна среща в Етрополе
ИЗ ЖИВОТА НА ОРГАНИЗАЦИИТЕ
София
Велики Преслав
Пловдив
Троян
Видин
Добрич
Долни Дъбник
Велико Търново
ОБЩЕСТВО
Нова онлайн услуга за хора с нарушено зрение в НБУ
Достъпността не е прищявка
ПРОЕКТИ
Излезе първа част на "Метроводител за незрящи"
РАЗКАЗ НА БРОЯ
Облог
Архив на изданието
1 2 3 4 5 6