Брой 01, 2016

Тема: ИЗ ЖИВОТА НА ОРГАНИЗАЦИИТЕ

Асеновград


С обич, уважение и доброта

Животът е прекрасен и носи радост, красота, надежда, любов, но редом с това вървят и трудните моменти.
Трети декември е Международен ден на хората с увреждания. Членовете на ТСО на слепите и ТО на сляпо-глухите се събраха в своя клуб, за да отбележат тази дата. Служители от СД "Социално подпомагане" – Асеновград също уважиха събитието с присъствието си. Председателят Иван Шопов с усмивка посрещаше всички. Сътрудничката Пенка Христозова запозна хората със символиката на този ден и изказа благодарност към най-активните членове, изявили се през годината във всички мероприятия: поетесата Лушка Маджарова, шахматиста Расим Низам, младежите Красимир Касабов и Рейхан Карабекир, Елена Янакиева, Иван Шопов, Алекси Ладжев, Иван Пейчев и други.
Бяха зададени въпроси към гостите, които отговориха изчерпателно на запитвания във връзка с винетките, придружителите, паркирането на колите по тротоарите и грубото отношение на някои институции.
Хората със зрителни увреждания са като всички останали - с желания и мечти. С помощта на белия бастун сами се справят в трудната градска обстановка. Те са пример за подражание на борбен дух и преодоляват трудностите, благодарение и на обичта на близките си. Тези хора са победители над мрака!
Янко Русков имаше рожден ден и изпълни няколко народни и популярни песни. Прочетен бе и поздравителен адрес от кмета на община Асеновград д-р Емил Караиванов, изпълнен с пожелания за много здраве и успехи в живота.
Колко е хубаво, когато отношенията между хората в един колектив са поставени на основата на обичта, уважението и добротата! В организацията ни има точно такъв микроклимат – на обич, уважение и доброта! Накрая всички си пожелахме много здраве, слънчеви хоризонти, а новата 2016 година да бъде наситена с още мероприятия, успехи и екскурзии в страната и в чужбина.

Славка СТАВРЕВА

Дърво с дълбоки корени

В края на 2015 година все още зимното слънце ни топли и радва. Вземам топли думи от слънцето, за да опиша един ден от живота на членовете на ТСО на слепите и ТО на сляпо-глухите в Асеновград.
На 29 декември 2015 година усмивките на тези хора изпълниха спортната зала на клуба по случай посрещането на 2016 година. Новогодишната украса също допринасяше за веселото настроение. Председателят Иван Шопов предложи да запазим мълчание и сведем глави за починалите през годината хора. След това сътрудничката Пенка Христозова направи кратък отчет за дейността на организацията и пожела на всички много здраве и слънчеви хоризонти. Програмата започна със стихове, рецитирани от Елена Янакиева и Славка Илиева. Ангел Манчев декламира авторско стихотворение, посветено на поетесата Лушка Маджарова. Янко Русков продължи с новогодишни песни. Масите бяха отрупани с домашни специалитети - баници, сарми, мезета, сладки. Питите с късмети зарадваха всички. Алекси Ладжев и Рейхан Карабекир гръмнаха бутилките с шампанско и почерпиха присъстващите. Последва томбола с предметни награди.
Този слънчев ден усмихна не само лицата, но и сърцата на незрящите, защото обичта и уважението са присъщи на този амбициозен колектив, който живее с вдъхновението на хората и с креативността на ръководството. Този колектив е като едно здраво планинско дърво с дълбоки корени.
И накрая всички заедно пожелахме много здраве, борбен дух и победа над мрака не само на себе си, но и на нашите приятели от организациите на слепите и сляпоглухите в цялата страна.

Славка СТАВРЕВАНазад

Всички статии на Брой 01, 2016

В СТУДИОТО ЗА ЗВУКОЗАПИС НА ССБ
Накратко
Списък на записаните нови заглавия през 2015 г.
Списък на възстановените заглавия през 2015 г.
ВЪТРЕШНО СЪЮЗНА ДЕЙНОСТ
Нов мандат - нов късмет!
ИЗ ЖИВОТА НА ОРГАНИЗАЦИИТЕ
София
Кърджали
Добрич
Асеновград
Плевен
ОБЩЕСТВО
Достъпността не е прищявка
Оповестен е Меморандум за достъпност в Република България
Меморандум за достъпност в Република България
ОЩЕ КНИГИ
Книги, издадени на брайл в Национално читалище на слепите "Луи Брайл 1928" през 2015 г.
ПОКАНА
Юбилей
ПРОЕКТИ
Гражданска инициатива за уеб достъпност в публичния сектор
Диалог на тъмно
РАЗКАЗ
Помни, че аз те обичах!
ЮБИЛЕЙ
80 години професионален смесен хор на слепите "Академик Петко Стайнов"
Архив на изданието
1 2 3 4 5