Брой 01, 2016

Тема: ИЗ ЖИВОТА НА ОРГАНИЗАЦИИТЕ

Плевен


Републикански турнир по шахмат за незрящи

На 4 и 5 декември 2015 година в хотел "Балкан" - Плевен се проведе четвъртият републикански турнир по шахмат за незрящи. Състезанието беше открито в 14 часа от инж. Павлин Ангелов - председател на РСО Плевен, и от Васил Долапчиев - председател на Съюза на слепите в България. "Пожелавам на всички участници в състезанието иновативни, нестандартни решения и успех на шахматната дъска", каза при откриването Васил Долапчиев, като подчерта добре развиваната дейност от плевенската организация.
Поздравителен адрес към участниците в турнира от името на кмета на Плевен Георг Спартански прочете Йонита Иванова - началник на отдел "Образование и култура". Поздравителен адрес беше прочетен и от името на областния управител Ралица Добрева.
В продължение на два дни 30 шахматисти от цялата страна се състезаваха за призовите места в турнира. Главен съдия бе Чавдар Андреев. Плевенският отбор бе в състав Володя Христов, Габриела Илиева и Илия Цветанов. Надпреварата приключи на 5 декември в 12 часа. Тогава бе и награждаването. Първо място спечели отборът от Пловдив, който получи и купата на турнира. Втори завърши тимът на Спортен клуб "Плевен", който бе отличен с плакет, а трети останаха шахматистите от СК "Феникс" - Монтана, които също бяха отличени с плакет.
Федерация "Спорт за хора със зрителни увреждания" разпредели в няколко категории заслугите за развитието на спорта сред незрящите за 2015 година. На четвърто място в тази престижна класация бе поставена младата плевенчанка Габриела Илиева - държавен шампион по шахмат. Трябва с гордост да кажем, че това е една много перспективна състезателка, чиито успехи радват града ни.

Румен ПЕТКОВНазад

Всички статии на Брой 01, 2016

В СТУДИОТО ЗА ЗВУКОЗАПИС НА ССБ
Накратко
Списък на записаните нови заглавия през 2015 г.
Списък на възстановените заглавия през 2015 г.
ВЪТРЕШНО СЪЮЗНА ДЕЙНОСТ
Нов мандат - нов късмет!
ИЗ ЖИВОТА НА ОРГАНИЗАЦИИТЕ
София
Кърджали
Добрич
Асеновград
Плевен
ОБЩЕСТВО
Достъпността не е прищявка
Оповестен е Меморандум за достъпност в Република България
Меморандум за достъпност в Република България
ОЩЕ КНИГИ
Книги, издадени на брайл в Национално читалище на слепите "Луи Брайл 1928" през 2015 г.
ПОКАНА
Юбилей
ПРОЕКТИ
Гражданска инициатива за уеб достъпност в публичния сектор
Диалог на тъмно
РАЗКАЗ
Помни, че аз те обичах!
ЮБИЛЕЙ
80 години професионален смесен хор на слепите "Академик Петко Стайнов"
Архив на изданието
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017