Брой 01, 2016

Тема: ИЗ ЖИВОТА НА ОРГАНИЗАЦИИТЕ

Плевен


Републикански турнир по шахмат за незрящи

На 4 и 5 декември 2015 година в хотел "Балкан" - Плевен се проведе четвъртият републикански турнир по шахмат за незрящи. Състезанието беше открито в 14 часа от инж. Павлин Ангелов - председател на РСО Плевен, и от Васил Долапчиев - председател на Съюза на слепите в България. "Пожелавам на всички участници в състезанието иновативни, нестандартни решения и успех на шахматната дъска", каза при откриването Васил Долапчиев, като подчерта добре развиваната дейност от плевенската организация.
Поздравителен адрес към участниците в турнира от името на кмета на Плевен Георг Спартански прочете Йонита Иванова - началник на отдел "Образование и култура". Поздравителен адрес беше прочетен и от името на областния управител Ралица Добрева.
В продължение на два дни 30 шахматисти от цялата страна се състезаваха за призовите места в турнира. Главен съдия бе Чавдар Андреев. Плевенският отбор бе в състав Володя Христов, Габриела Илиева и Илия Цветанов. Надпреварата приключи на 5 декември в 12 часа. Тогава бе и награждаването. Първо място спечели отборът от Пловдив, който получи и купата на турнира. Втори завърши тимът на Спортен клуб "Плевен", който бе отличен с плакет, а трети останаха шахматистите от СК "Феникс" - Монтана, които също бяха отличени с плакет.
Федерация "Спорт за хора със зрителни увреждания" разпредели в няколко категории заслугите за развитието на спорта сред незрящите за 2015 година. На четвърто място в тази престижна класация бе поставена младата плевенчанка Габриела Илиева - държавен шампион по шахмат. Трябва с гордост да кажем, че това е една много перспективна състезателка, чиито успехи радват града ни.

Румен ПЕТКОВНазад

Всички статии на Брой 01, 2016

В СТУДИОТО ЗА ЗВУКОЗАПИС НА ССБ
Накратко
Списък на записаните нови заглавия през 2015 г.
Списък на възстановените заглавия през 2015 г.
ВЪТРЕШНО СЪЮЗНА ДЕЙНОСТ
Нов мандат - нов късмет!
ИЗ ЖИВОТА НА ОРГАНИЗАЦИИТЕ
София
Кърджали
Добрич
Асеновград
Плевен
ОБЩЕСТВО
Достъпността не е прищявка
Оповестен е Меморандум за достъпност в Република България
Меморандум за достъпност в Република България
ОЩЕ КНИГИ
Книги, издадени на брайл в Национално читалище на слепите "Луи Брайл 1928" през 2015 г.
ПОКАНА
Юбилей
ПРОЕКТИ
Гражданска инициатива за уеб достъпност в публичния сектор
Диалог на тъмно
РАЗКАЗ
Помни, че аз те обичах!
ЮБИЛЕЙ
80 години професионален смесен хор на слепите "Академик Петко Стайнов"
Архив на изданието
1 2 3 4 5