Брой 02, 2016

Тема: ИЗ ЖИВОТА НА ОРГАНИЗАЦИИТЕ

София


Празник за душата

Музиката е културен феномен, обогатяващ и възвисяващ човешките същества. Хората с увредено зрение са сред най-ревностните й почитатели, защото я усещат в дълбочина, със сърцата и душите си.
Такъв празник за душата със стотици слушатели – членове на РСО София, бе проведен на 13 януари 2016 г. в залата на Музикалния театър в София. С активната работа на Васимир Радулов - член на ТСО Съединение, и средства, осигурени от "Булбанк", бе откупена залата на Музикалния театър и нашите членове се насладиха на специално подготвения чудесен спектакъл "Живот човешки", в който артистите, певците, оркестърът и балетът на театъра ни направиха съпричастни към най-добрите постижения на оперетното изкуство в България.
Бяха изпълнени оперетни хитове от постановките "Цигански барон" и "Прилепът" на Йохан Щраус, "Старият Рац" и "Царицата на чардаша" на Имре Калман, "Паганини" на Франц Лехар и много други. Залата възторжено аплодираше талантливите певци и танцьори, припяваше вдъхновено с тях и възторжените викове "Браво!" съпътстваха всяко изпълнение.
Директорът на театъра г-жа Мариана Асенова с много обич и съпричастност приветства членовете на РСО София, поздрави специално Кристиан Григоров - един безспорен музикален талант, представи и Ивайло Донков от Варна, който бе гост-изпълнител в спектакъла, като изрази надеждата си, че ще ни предстоят много съвместни срещи с красивото изкуство на оперетния театър.
След края на спектакъла възгласите "Бис!" не стихваха и хората дълго стояха в залата и пред театъра, сякаш не искаха този празник за душата да свършва.
Надяваме се, че ни предстоят още много музикални празници с нашите приятели от екипа на Държавен музикален театър "Стефан Македонски".

Даниела ДАМЯНОВАНазад

Всички статии на Брой 02, 2016

14 ФЕВРУАРИ - ДЕН НА ВИНОТО И ЛЮБОВТА
Първо послание на свети апостол Павел до коринтяни
Легенди за свети Валентин и свети Трифон Зарезан
Стихове за любовта
ДЕЙНОСТ В НСИХУ КЪМ МС
"Основни насоки за усъвършенстване експертизата на работоспособността" или пореден опит за отнемане на права
ИЗ ЖИВОТА НА ОРГАНИЗАЦИИТЕ
Добрич
София
ИНТЕРВЮ
Доверете се на нашите специалисти
МЪРФОЛОГИЯ
Главоблъсканици
ОБЩЕСТВО
Скритото мнозинство на незрящите безработни в Европа
ПРОЕКТИ
Диалог на тъмно във Варна
СПОРТ
Лична позиция
ССБ ИСТОРИИ
Човекът на Вълко Червенков
Архив на изданието
1 2 3 4 5 6
8