Брой 04, 2016

Тема: ИЗ ЖИВОТА НА ОРГАНИЗАЦИИТЕ

Кърджали


Дами със зрителни проблеми представиха мартеници и кукерски маски

По време на честването на осмомартенския празник жените от ТСО Момчилград бяха приятно изненадани. Децата от Центъра за обществена подкрепа в града им подариха цветя от креп хартия. Цветя и осмомартенски подаръци дамите получиха и от регионалната и териториалната организация на слепите.
Празнуващите жени поздрави председателят на регионалната структура Шукран Исмаил. С цветя и поздравления към незрящите се обърна и Преслава Йорданова - координатор на КНСБ в Момчилград.
Специално за осмомартенския празник със своя изложба се представиха жените със зрителни проблеми. Те показаха ръчноизработени мартеници, терлици и кукерски маски.
"Ние се радваме, че в България все още се сещат за нас. Накараха ни да се почувстваме нужни и полезни на това общество", споделиха незрящите.
Регионалната организация в Кърджали подготви 30 хранителни пакета за най- нуждаещите се жени от общината.

Стайко КАФОВ

Параолимпийците от Кърджали станаха републикански вицешампиони по канадска борба

Отборът на Спортно-туристически клуб за хора със сензорни увреждания "Родопи" - Кърджали стана вицешампион на България за хора с увреждания на ХХ-то Държавно първенство по канадска борба. Шампионатът се проведе от 25 до 27 март в Благоевград и за първи път бе под егидата на Международния параолимпийски комитет. В надпреварата взеха участие над 300 спортисти от 35 спортни клуба.
Седемте състезатели на клуб "Родопи" завоюваха седем златни медала, пет сребърни и един бронзов. С тези постижения те заслужиха квоти за европейското първенство в Букурещ и ще защитават честта на България.
При мъжете със зрителни увреждания в категория до 70 кг дебютантът Мирослав Белев завоюва два златни медала - на лява и дясна ръка. Той успя да се наложи над бившия европейски шампион от СК "Успех" - Дряново. В категория до 80 кг Бранислав Петков взе сребърен медал. При 90-килограмовите Метин Дикмеосман спечели два сребърни медала.
Голямата гордост на Кърджали европейската шампионка Емилия Стоянова отново доказа своята класа, като завоюва два златни медала – на лява и дясна ръка, в категория над 70 килограма.
В състезанието при мъжете с увреждания на долните крайници Алпай Ибрям (лека категория) грабна два сребърни медала. При тежките атлети злато на лява ръка спечели съпругът на Емилия Сенко Стоянов. В битката за медалите се впусна и тяхната дъщеря – Светла Стоянова, която участва при спортистите без увреждания в категорията на момичетата до 18 години и извоюва два златни медала.
"Поздравявам всички състезатели от нашия клуб с феноменалния успех. Но най-много се гордея със златния дебют на Мирослав Белев и с успеха на дъщеря ми Светла", сподели за "Нов живот" европейската шампионка Емилия Стоянова
От 10 до 17 април кърджалийските състезатели ще се подготвят с националния отбор в Банско за европейското първенство по канадска борба.

Стайко КАФОВНазад

Всички статии на Брой 04, 2016

ИЗ ЖИВОТА НА ОРГАНИЗАЦИИТЕ
Асеновград
Стара Загора
Кърджали
Кюстендил
Монтана
Велико Търново
ЛЮБОПИТНО
Сляпо българче стана детето чудо на САЩ
МЕДИЦИНА
"МедикАрт" гостува на "Зари": Диабетна ретинопатия
МЪРФОЛОГИЯ
Главоблъсканици
ОБЩЕСТВО
Декларация
ПРАЗНИЧНО
Христос Воскресе!
Света мироносица и равноапостолна Мария Магдалина
Великден край "Александър Невски"
Свети Георги Победоносец
Едно от чудесата на свети Георги Победоносец
ПРОЕКТИ
Още един успешно реализиран проект на фондация "Хоризонти"
"Билла България" осигурява помощни технически средства за незрящи хора
СПОРТ
С благодарност
СЪОБЩЕНИЯ
Програма "Христо Ботев" на БНР обявява поетичен конкурс "Зрящи сърца" за хора с увредено зрение
XVII НОС на ССБ
ТЕХНОЛОГИИ
Как Facebook ще направи така, че незрящите да "виждат" снимките в сайта?
Архив на изданието
1 2 3 4 5