Брой 04, 2016

Тема: ИЗ ЖИВОТА НА ОРГАНИЗАЦИИТЕ

Велико Търново


Нова спортна победа

Много и разнообразни са културните и спортните събития в календарния план за годината на териториалната организация на слепите във Велико Търново. За всяко от тях може да се напише отделна статия. В тази обаче ще стане дума за една инициатива, която е уникална за съюзната организация в национален мащаб. Ние сме авторите на първия турнир по боулинг за хора с увредено зрение в България, състоял се през октомври 2015 г., с което обогатихме възможностите на незрящите и им помогнахме да разширят сферата на своята себереализация в дисциплини, смятани преди за недостъпни.
На 21 март 2016 г. в Спортен център "Galaxy Bowling - Велико Търново" към МОЛ - Велико Търново се проведе първият регионален турнир по боулинг за хора с увредено зрение, посветен на 95-годишнината от създаването на ССБ и празника на града ни 22 март - деня на Свети Четиридесет мъченици. Тази дата е свързана с победата на цар Иван Асен ІІ над епирския деспот Теодор Комнин в битката при Клокотница на 22 март (9 март по стар стил) 1230 година.
Турнирът се организира от ТСО на ССБ във Велико Търново, а официален спонсор на състезанието бе дамският Лайънс клуб "Велико Търново - Царевец".
"Galaxy Bowling - Велико Търново" отваря врати на 15 септември 2006 година.
Намира се на партера в Central Mall и заема площ от 1500 квадратни метра. На своите посетители залата предлага богат избор от развлекателни игри: боулинг (10 писти); билярд (5 маси, размер 9), снукър (1 маса), дартс (3 броя), джаги (1 брой), флипери (2 броя), двоен симулатор, маса за въздушен хокей и маса за скуош. Тя е разположена на едно ниво, разделена е на няколко помещения за съответните видовете игри. По-голямата централна част от залата е заета от пистите за боулинг. Оборудването на боулинг пистите е на марката "VIA BOWLING". След 22 часа залата се превръща в клуб, светлините се изгасят и се включва ефектно осветление. Има и перфектно озвучаване с мощност 3,5 киловата.
В състезанието по пистите на боулинг залата, продължило над два часа, гости и домакини се надпреварваха в доказването на своите умения, а електронната система безпристрастно калкулираше попаденията. Като резултат се получи следното крайно класиране - домакините от ТСО Велико Търново спечелиха състезанието и получиха купата на победителите.
В индивидуалното класиране призьорите са както следва - първо място, почетен диплом и златен медал завоюва Пенчо Василев, второ място и сребърен медал спечели Иванка Пушкарова, трето място и бронзов медал заслужи Анна Стоева.
Гордост за нас е, че отборът-призьор и тримата индивидуални победители са членове на ТСО на ССБ във Велико Търново!
На всички състезатели в турнира бяха връчени почетни грамоти за проявената борбеност и ентусиазма им.
Наградите връчи Дешка Димитрова – представител на дамския Лайънс клуб в старата столица. След турнира за всички беше осигурен празничен обяд.
Провеждането на състезанието нямаше да бъде възможно без подкрепата на община Велико Търново, която осигури купата и медалите за победителите, както и без подкрепата на дамския Лайьнс клуб "Велико Търново - Царевец", спонсорирал финансовите такси и разходите по наемането и ползването на боулинг залата, почетните грамоти и осигуряването на обяда за участниците в състезанието. Всички сме благодарни за проявеното разбиране и ангажираността в реализацията на спортната ни инициатива.

Пенчо ВАСИЛЕВНазад

Всички статии на Брой 04, 2016

ИЗ ЖИВОТА НА ОРГАНИЗАЦИИТЕ
Асеновград
Стара Загора
Кърджали
Кюстендил
Монтана
Велико Търново
ЛЮБОПИТНО
Сляпо българче стана детето чудо на САЩ
МЕДИЦИНА
"МедикАрт" гостува на "Зари": Диабетна ретинопатия
МЪРФОЛОГИЯ
Главоблъсканици
ОБЩЕСТВО
Декларация
ПРАЗНИЧНО
Христос Воскресе!
Света мироносица и равноапостолна Мария Магдалина
Великден край "Александър Невски"
Свети Георги Победоносец
Едно от чудесата на свети Георги Победоносец
ПРОЕКТИ
Още един успешно реализиран проект на фондация "Хоризонти"
"Билла България" осигурява помощни технически средства за незрящи хора
СПОРТ
С благодарност
СЪОБЩЕНИЯ
Програма "Христо Ботев" на БНР обявява поетичен конкурс "Зрящи сърца" за хора с увредено зрение
XVII НОС на ССБ
ТЕХНОЛОГИИ
Как Facebook ще направи така, че незрящите да "виждат" снимките в сайта?
Архив на изданието
1 2 3 4 5